Kiemelt hírek Szentes

A népzene-, a népdal ünnepe Szentesen

A Szentesi Pengető Citerazenekar és a Művelődési Központ szervezésében augusztus 24-én, az Ifjúsági Ház pódiumtermében rendezték meg a már hagyományos Népzenei Találkozót.

A „nyárzáró” kulturális eseményen a vendégeket Várkonyiné Mihály Erna, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője köszöntötte, és méltatta a hosszú múltra visszatekintő hagyományőrző programot. A nagy meleg ellenére sokan figyelték a ritka zenei csodát, melyet a tizenkét, Dél-Alföldi népzenei együttes varázsolt a közönségének.

A házigazda együttesen kívül jelen voltak, illetve bemutatót tartott a Földeáki Citerazenekar és Pávakör, Misku Péter István, Szentesi Margaréta Citerazenekar, Debreczeni-Kis Helga, Baksi Szivárvány Népdalkör és Citerazenekar, Eperjesi Kék nefelejcs Népdalkör és Citerazenekar, Öreghegyi Bodza Citerazenekar Kiskundorozsma, Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar, Apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

A találkozó fő szervezőjétől, Mélykútiné Németh Kornéliától kérdeztük: néhány nappal az esemény után, hogy látja, értékeli az idei programot?
– 23. alkalommal ismét egy nagyon szép és értékes népzenei műsor volt az Ifjúsági házban. A meleg ellenére is telt ház volt, lelkes közönséggel. A műsorokban megtalálhatóak volt Alföld, Dunántúl, Erdély és Moldva gyönyörű magyar népdalai. A közönségnek mosoly volt az arcán, a tempós ritmusokra járt a lábuk, és a közös énekelt népdalt vidáman énekelték.

A tízszeres Aranypáva Díjas Pengető Citerazenekar vezetője hozzátette: jövőre 25 éves fennállását ünnepli a Pengető Citerazenekar, így 2020-ban nagy ünnepséggel fogják a népzenei találkozót megszervezni.

Vélemény, hozzászólás?