Hírek Kiemelt hírek Szentes

A nők a fókuszban

Az Együtt Szentesért Egyesület , a Szívügy Klub, a MÁV Lendület Nyugdíjas Klub a Művelődési Központtal közösen rendezte meg május 21-én a ‘Fókuszban a nő’ című programját.
Az ötlet egy kis számmisztika révén jött – tudtuk meg. A szervezők már az év elején felfigyeltek egy dátumra: 2022. 02. 22. És azt is tudjuk, hogy a hölgyek személyi száma a kettessel kezdődik, és máris arra asszociáltak, hogy ezt meg kell ünnepelni, foglalkozni kell a női szereppel.
A pandémia az elképzelés megvalósítását az adott napon nem tette lehetővé, de később, pontosabban május 21-én viszont igen. A célok adottak voltak, ennek megfelelően állt össze a program.
Pengő Erzsébet, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa az internetes zaklatások elleni védelemről beszélt.
Szó volt a zene és a tánc szerepéről a nők életében. Lakosné László Piroska tánctanár nemcsak e témában fejtette ki a véleményét, hanem tánclépéseket (tangó, rumba) is tanított a jelenlévőknek.
Gurdonné Kovács Helga pszichológus a férfiak és a nők kapcsolatát “feszegette”. Nagyon röviden összefoglalva: miért szereti a férfi a nőt? miért szereti a nő férfit?
És ahogy mondani szokták: a program sztárvendége Endrei Judit volt, akivel Kovács Szilvia beszélgetett. Szóba került a vendég TV-s múltja, az akkor szerzett élmények és “megbántások”, és természetesen az új könyve: Korhatártalanul 50 után is aktívan.
A beszélgetést követően nemcsak dedikálta könyvét a népszerű tv-s személyiség, de még sokáig a jelenlévőkkel maradt, egy kis baráti beszélgetésre.
A programokkal párhuzamosan a Dancsó Erika Szalon “névadója” és munkatársai szépészeti átformálásokat vállaltak, Varjúné Fúvó Andrea masszőr az ízületeket “formálta át”.

Vélemény, hozzászólás?