Kiemelt hírek Szentes

A nyári szünet előtti utolsó soros tanácskozás

A Szentesi Képviselő-testület június 27-én, a Városháza dísztermében tartotta meg idei 6. soros ülését.

Először a két ülés között történt fontosabb eseményekről számolt be a polgármester, majd ezt kiegészítették a képviselők (saját tapasztalataikkal).

Ez utóbbiak közül kettőt kiemelünk.

Dr. Rébeli-Szabó Tamás megkérdezte a polgármestert: mi a helyzet a Szentesi Koszta József Múzeum és a Szentesi Művelődési Központ összeolvasztását kimondó anyaggal, hol áll az ügy? Szirbik Imre polgármester válasza: A témában újabb jogi álláspontot kért a Csongrád megyei Kormányhivataltól, az még nem érkezett meg.

Dr. Demeter Attila beszámolt arról, hogy néhány napja foglalkozott a fővárosi bíróság első fokon a Pendola Kft. és az önkormányzat között meglévő pénzügyi követelésekről, de újabb bizonyítás eljárást írt elő, és várhatóan ez év októberében lesz az újabb tárgyalás.

Ezután elfogadták az írásban beadott interpellációkra adott válaszokat, majd újabb, halasztást nem tűrő ügyekben interpelláltak.

Kedves színfoltja a testületi ülésnek, amikor a Koszta József Általános Iskola néhány tanulója megköszönve az iskolában működő Alapítvány által rendezett Piknik programjuk támogatását – ajándékot nyújtottak át a polgármesternek és az érintett képviselőknek.

 

A képviselők megtárgyalták és értékelték a 2018-2019.évi önkormányzati pályázati tevékenységeket. Ennek során szóba került a Tiszára vezető kerékpárút építésének helyzete: a munkák egy kicsit csúsznak (árvízhelyzet..), de tartani tudják a vállalt határidőt, 2019. október 31.

A vélemények között hangzott el, hogy a kivitelezések során részben azért emelkednek a költségek, mert lassú a pályázati tevékenység. A válasz: ezek több lépcsős uniós pályázatok, ezért hosszabb idő már maga a pályázat, illetve a megvalósítás is.

Amit lehetett, azt megpályázta a város, és arányaiban megfelelő számú pályázat lett nyertes – jelentette ki Szirbik Imre polgármester összefoglalójában.
A képviselők összességében egyhangúlag elfogadták az előterjesztést.

Ugyancsak egyhangúlag fogadták el 3-2019.(III.14.) a 2019. évi költségvetési rendelet módosítását.

Összesen 20 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. (Ezek egynémelyikére még visszatérünk.)

Vélemény, hozzászólás?