Kiemelt hírek Szentes

A pénz, vagy az érzelmek számítanak kapcsolatainkban

Három hónappal az országos bemutatót követően július 10-én Szentesen, a Nyári szabadtéri Színház színpadán is előadták a Belvárosi Színház művészei a Riviéra című darabot.

A szerző, Molnár Ferenc sikerre ítélt színpadi ötletet írt meg: valaki, aki ellenségével nem mer szembeszállni, dühében hősködve szembeszáll az ellenség tehetetlen árnyékával – jobb, nemesebb vígjátékanyag el sem képzelhető

A Molnár stílusához nagyon értő Benedek Miklós rendezte előadás nagyon kellemes estét hozott a szentesi közönségnek (is). Vígjátékban mutatta be a társulat, hogy az emberi kapcsolatokat leginkább a pénz mozgatja, az a rendkívüli, amikor valaki nem a saját érdekei szerint dönt.

Persze az érzelmek is jelen vannak – féltékenység, irigység, düh, harag, esetleg némi gyűlölet és az ezekkel keveredő vágyakozás. Gyakorlatilag mind a hét szereplő hozzátette tehetségét, hogy mind ezek érzékeltetésével, eljátszásával két és fél órára ki tudtunk kapcsolni a saját életünkből, és beleélhettük magunkat ebbe az egyébként nagyon is egyszerű történetbe.

Az biztos, hogy a három főszereplő Schruff Milán – Kovács Patrícia – Szabó Kimmel Tamás kiválóan játszotta el szerepét, de mindenképpen meg kell említeni, a most epizodista Kardos Róbertet is (Márton szerepében), aki ugyan hálás színészi feladatot kapott (neki jutottak a legszellemesebb mondatok), ám szinte tökéletesen oldotta azt meg, amit a közönség „le is reagált”.

Telt házas, egy jól előadott, igazi Molnár-vígjáték szerepelt a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház idei hatodik eseményén.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2889507431120395

Vélemény, hozzászólás?