Kiemelt hírek Szentes

A polgárház kertjében mutatta be Beke Mari az új kötetét

A Koszta József Múzeum munkatársa, Beke Mari múzeumpedagógus június 12-én, szerda délután 4 órakor mutatta be az e hónap elején megjelent új könyvét a Péter Pál Polgárházban. Az őskortól Leonardóig című új könyv, az eddig megjelent könyveim („77 magyar népi játék”) szerves folytatása – szögezte le a szerző.

A Péter Pál polgárház nemrégiben megújult kertjében, az árnyat adó fák alatt beszélgetett Farkas László Róbert, a Koszta József Múzeum igazgatója a “Bonis bona” (A nemzet tehetségeiért) díjas művészet- és múzeumpedagógussal. (Egyebek mellett erre a kérdésre is keresték a választ: van-e különbség a művészetpedagógus és a múzeumpedagógus között.)

Magáról a könyvről: barlangfestményekkel indul és Leonardo repülő emberének modelljével zárul ez a fantasztikus könyv, melyben alkotások készítésén keresztül ismerkedhetnek meg a különböző művészettörténeti korok legjellemzőbb sajátosságaival a 6-14 éves gyerekek. (A szentesi és a környékbeli gyerekek – szerencsére – már a könyv megjelenése előtt átélhették ezeket a varázslatokat.)

Tematikája szerint időrendi sorrendben, az őskortól a reneszánszig halad, és az egyetemes művészettörténet tárgyi emlékeiből, műalkotásaiból ad inspirációt tárgy- illetve képalkotáshoz, sok-sok képpel, ismertetőkkel és az elkészítésükhöz szükséges instrukciókkal.

A 90. Ünnepi Könyvhétre megjelent kötet ’száraz’ adatai:
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalszám: 224 oldal
Megjelenés: 2019. június 05.
Kötés: Keménytáblás

A könyvbemutatón tehetségfejlesztő pedagógus-szerző gondoskodott arról is, hogy beszélgetés közben akár kisebb ajándékokat is készíthessenek maguknak a résztvevők.

Vélemény, hozzászólás?