Kiemelt hírek Szentes

A polgárház készül a Húsvétra

Természetesen nem egy ház, hanem annak tulajdonosa, a szentesi Koszta József Múzeum, illetve munkatársai készülnek a jeles napra. Ahogy elérkezettnek látták a megfelelő időt, elkezdték a Péter Pál Polgárház udvarának csinosítását.

A Húsvét ebben az évben áprilisra esik, pontosabban Húsvét vasárnap: április 21., Húsvét hétfő: április 22. A múzeum dolgozói március 18-án már hozzá láttak a polgárház udvarára tervezett pázsit elkészítéséhez. Ezen  a napon elvégezték a talaj előkészítést, azt műtrágyával „erősítették”, majd a fűmagot is elszórták. Ahogy kell: tömörítették a földet, meglocsolták a területet – nőhet a gyep.

Ezek után tovább folytathatják a húsvéti előkészületeket, hiszen Húsvét vasárnapjára érdekes programokat szerveznek a Péter Pál Polgárházba. (A részleteket azonban még egyelőre titokban tartják.)

Péter Pál Polgárház füvesítés

A polgárház készül a Húsvétra Természetesen nem egy ház, hanem annak tulajdonosa, a Koszta József Múzeum, illetve munkatársai készülnek a jeles napra. Ahogy elérkezettnek látták a megfelelő időt, elkezdték a Péter Pál Polgárház udvarának csinosítását.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. március 18., hétfő

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?