Kiemelt hírek Szentes

A polgárőrség megyei vezetése Szentesen tanácskozott

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöksége május 7-én kihelyezett ülését tartotta Szentesen, a Dózsa Ház közösségi terében. A házigazdák nevében Gilinger István, a Szentesi Polgárőr Egyesület elnöke közvetlen szavakkal üdvözölte a vendégeket.  

Az eseményen jelen volt Szirbik Imre, Szentes Polgármestere, Antal Balázs Tibor a képviselőtestület Fidesz frakciójának vezetője, Szabó Zoltán Ferenc, önkormányzati képviselő (Jobbik), Tódor Zoltán a Szentesi Rendőrkapitányság alosztály vezetője, Krám István, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

 

 

Batiz István elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a Polgárőrség előtt álló aktuális feladatokat ismertette. Továbbá beszélt az április 14-én megtartott Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlésén elhangzottakról.

Többek között kijelentette: Csongrád megyében a polgárőr szervezetek teljességgel beintegrálódtak a közrend, közbiztonság terén állami feladatokat ellátó szervezetek társadalmi rendszerébe. Mára a Polgárőrség Magyarország legnagyobb létszámú önkéntes és párt semleges társadalmi szervezetévé vált.

A polgárőrség szinte folyamatos jelenléte óriási hatást gyakorol a közbiztonságra és a bűnmegelőzésre. A kiemelkedő stratégiai partnerek (Rendőrség, Önkormányzatok, Katasztrófavédelem) részéről, a lakosság irányából érkezett információk alapján a polgárőrség létfontosságát nem lehet vitatni.

A Szentesi Polgárőr Egyesületről elismeréssel beszélt: az utóbbi években a vezetésben bekövetkezett személyi változások hatására megerősödött a szervezet, korszerűsödtek a munkavégzésük feltételei, körülményei, tevékenységükben a minőségi mutatók egyre jobban jellemzőek. Minden kérésnek igyekeznek eleget tenni, feladatvállalásaikat legjobb tudásuk szerint teljesítik.

Hozzátette:

 

Az ülésen résztvevő Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő  (Fidesz) – kérésünkre – így értékelte a helyi polgárőrök tevékenységét:

 

Az elnökségi ülést követően a megyei vezetők találkoztak a térség polgárőr egyesületek, csoportok vezetőivel.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?