Hírek Szentes

A Pollák 2019. évi gólyabálja

A HSZC Pollák Antal Műszaki Szakgimnázium és Szakiskola diákjai október 4-én elérkeztek ahhoz a naphoz, amelyet a diáksereg két csoportja, a 11. évfolyamosok és a 9. évfolyamosok a legjobban vártak: ez a gólyaavatás!

Már az egész hetet a diákok és tanárok egy része Harry Potter hangulatban töltötte, és ez csúcsosodott ki ezen a napon. A ’2019. évi Pollák és Varázslóképző Intézet’ kapuit maga Albus Dumbledore (Kovács Attila igazgató) a következő bölcsességekkel nyitotta meg:

= Bátor ember az, aki szembe mer szállni az ellenségeivel, de még bátrabb az, aki baráttal száll szembe.
= A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.
= Mit számít, ha nyelvünkben és szokásainkban különbözünk, ha a célunk közös?
= Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk.

A két 9. évfolyamos osztály között zajló vetélkedőn 11 feladatot kellett végrehajtaniuk a ’varázsló tanoncoknak’ – melynek minőségét a Vigh Attila igazgató helyettes, Banka-Török Edit tanárnő, Hajdú Zoltán tanár úr alkotta zsűri bírálta el.

A feladatok között volt bolti bevásárló kocsi becserkészése, szelfi készítése egy vasutassal, sziszegő nyelvi fejtörő, puzzle kirakása stb.

A vetélkedő végén a kilencedikesek, a gólyák letették az iskolai esküt –azt egy pohár itallal (madártej) megpecsételték, majd a végén mindkét osztály kapott egy-egy Harry Potter tortát.

 

A jövő héttől kezdve – félretéve minden tréfát – jöhet az igazi munka!
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3123684474369355

Vélemény, hozzászólás?