Hírek Kiemelt hírek Szentes

A református iskola tanévnyitója a Nagytemplomban

A Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói számára is véget ért a vakáció: augusztus 29-én, vasárnap délelőtt 10 órától tartották az ünnepi tanévnyitó istentiszteletet a Református Nagytemplomban.
Nagytiszteletű Fehér Csaba lelkész úr bevezető szavai után Nagytiszteletű Gilicze Andrásné Igehirdetése következett, melyben a diákokhoz és szülőkhöz is szólva kiemelte: az igazi tanító számunkra Jézus, valamint a Biblia igazságait senki nem írhatja fölül.
A tanévnyitó istentisztelet az ünnepséggel folytatódott tovább. Az első osztályba lépő új ‘kissbálintos’ diákokat a hagyományoknak megfelelően az ötödikes tanulók avatták fel, átadva nekik az iskolai nyakkendőt.
Ezt követően Kukovecz Kata mondott verset az elsősök nevében, majd a másodikosok szívmelengető műsora következett, melyben “lájkolták” a tanévnyitót, és az iskoláról énekeltek. A műsort Szöllősi-Lukács Adrienn, Varga Emília, Baranyiné Kósa Ágnes és Czibulya Anita állította össze és tanította be.
Karikó-Tóth Tibor igazgató úr beszédében a “reménység” volt a kulcsszó, bízva abban, hogy ez a tanév problémamentesen telik majd el. Az iskola szakmai életében történt változásról is beszámolt: Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva igazgatóhelyettes 25 év után átadta a stafétabotot Tomcsányiné Lucz Szilvia tanárnőnek. Elhangzott az is, hogy Dr. Mokbelné Dr. Bacsa Éva kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként a Tiszántúli Egyházkerület Vezetőségének döntése értelmében a Tiszántúli Egyházkerület Pedagógiai Díja elismerésben részesül. A díj hivatalos átadására az Egyházkerület évi Közgyűlésén kerül majd sor.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, virág és belső tér
A tanévnyitó ünnepi istentisztelet a Himnusz eléneklése után áldásvétellel zárult.
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek és szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?