Programajánló

A “Reptér” titka, avagy Szentes nyári zenei programjai

Olyan előadókat hívunk ide, akik nemzetközi szinten is jelentős eredményeket érnek el – mondta Kertész Ákos a Hangversenyközpont vezetője.

A Szentesi Gyors beszámolója szerint két jeles zenei ünnepnapunk között, október 1-jén, a zene világnapján és június 21-én, a zene ünnepén kifeszítjük az évadunkat – tájékoztatott Kertész Ákos.  Azonban időnként eltérnek ettől, például most is hamarabb kezdenek, és a következő évad is szeptemberben kezdődik, mivel ebben az évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatását élvezik.

Az is kiderült, hogy június 21-én zárják az évadot, és a következő évadot készítik elő.

Az idei évadzáró eseménye egy különleges lemezbemutató lesz, amely a Fonó Records gondozásában jelent meg. Novák Péter és Fekete Bori előadásában József Attila szerelmes verseinek zenés feldolgozásait hallhatjuk, egy monumentális nagyzenekari kísérettel.

A beszélgetésben szóba került a mai zenei könnyűzeni világ is. Kertész Ákos válasza szerint “a idők változnak, és valóban azt látom, hogy a tehetség mindig utat tör magának. Nem a zenei műfajokban kell keresni a megoldást, hanem a minőségben. Az elektronikus zenének is megvan a létjogosultsága, és vannak olyan előadói, akik szakmai szempontból sokat tettek le az asztalra.

Ekkor kérdeztek rá Korda György Reptér című számának titkára.

A művész úgy látja, hogy az előadó személye mindenféleképpen kulcsfontosságú. Nem is az a lényeg, hogy mit mond valaki, hanem hogy ki mondja. Korda György például hosszú évek alatt belopta magát sok ember szívébe, és most egy kerek évfordulós koncertturnéja van. “A testvérem legjobb barátja, Czirják Zoltán hangszerelte az egész műsort, ami most hallható. Gyuri bácsi személyisége, agilitása és hitelessége teszi különlegessé a produkciót. A reptér titka biztosan maga az előadó.”

Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?