Kiemelt hírek Szentes

A retro-váradáson több mint fél százan adtak vért

A Dr. Bugyi István Kórház és a Vöröskereszt Szentesi Vezetősége augusztus 15-én retro-véradást tartott Szentesen a Vérellátó Állomáson. Alapjaiban nem volt különösebb, mint egy általános véradás, de hangulatában, körülményeiben azonban egy kicsit mégis eltért.

A regisztrációnál már ajándék szatyorral kedveskedtek a nővérek, vérvétel helyén a ’70-es, ’80-as évek zenéi szóltak, a váradást követően (mint ahogy az néhány évtizeddel ezelőtt szokásos volt) virsli, sör és apró sütemény várta a véradókat. A „megszokott” ajándékok mellett minden véradó egy személyes köszönőkártyát kapott, melynek egyedi kódját felöltve – sorsolással – értékes nyereményekhez juthatnak.

Véradás közben beszélgetve (15-szörös, 40-szeres) véradókkal egyértelműsíthető: nem a kedvezményekért, ajándékokért nyújtják karjukat, hanem beteg társaikért. Azt viszont külön kiemelték, hogy a véradások „színesítése” (pl. ez a retro-jelleg, vagy a kamionos véradás, stb.) elnyerte tetszésüket.

Ezen a délutánon 53-an adtak vért!

A következő különlegesnek mondható véradási alkalom augusztus 23-án lesz 13:00- 16:00 között az Üdülőközpont – Strand területén.

Egyébként továbbra is minden héten, kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, valamint csütörtökön 14.00- 17.00 óráig tartanak véradást Szentesen, a Vérellátó Állomáson.

Vélemény, hozzászólás?