Kiemelt hírek Támogatott tartalom

A roma lakosság felzárkóztatásának lehetőségeiről tárgyaltak

Támogatott tartalom

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat október 12-én az EFOP-1.6.3-17-2017-00003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül a roma lakosság felzárkózását segítő munkacsoport ülést tartott Szegeden a Megyeházán.

Kormányos Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés tanácsnoka köszöntőjében a probléma felkutatásának, felismerésének, a felmerülő kérdésekre való jó válaszok adásának fontosságát hangsúlyozta, továbbá arra is rámutatott, hogy ezeket a lehetőségeket miként lehet átadni.

A projekt hatékony megvalósítása érdekében önkéntesek bevonásáról, és az ezzel járó feladatokról Zsivkovitsné Gyenes Krisztina tartott előadást. A Talentum Alapítvány ügyvezető igazgatója tájékoztatást adott a Csongrád Megyei Önkéntes Központról, a Talentum Fejlesztő és Módszertani Központról, illetve a Talentum Munkaerő-piaci Központ működéséről.

Kovácsné Szabó Edit, a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ ápolási igazgatója tájékoztatást adott többek között a célcsoportok – azaz a szegedi járásban mélyszegénységben élők, különös tekintettel a roma lakosságra – szolgáltatási hiányainak, problémáinak a feltárásáról. Beszámolt ezt követően az Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban, 2020. július 3-án tartott rendezvényről, ahol a drogprevenció, az elsősegélynyújtás, szűrővizsgálatok, a romák számára szóló továbbtanulási lehetőségek, valamint a digitális oktatás nehézségeiről is szó volt.

Dr. Kovács Katalin, a SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület elnökségi tagja elárulta, a koronavírus okozta helyzetben nagyon nehéz volt megszervezniük a programokat. A szeptember 25-i szentesi rendezvényen előadásokkal is készültek, ahol hasznos információk hangoztak el. A második eseménynek Árpádhalom adott otthont október 8-án, ahol többek között a mentők kiérkezéséig történő elsősegélynyújtásról tartottak előadást, amely nagy sikernek örvendett.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul
meg.

Vélemény, hozzászólás?