Csongrád Kiemelt hírek Szentes

A rotarysok a fiatalok felé fordulnak

A Szentes – Csongrád Rotary Club január 22-én a Szentesi Szecessziós Ház Mozgástermében a legújabb jótékonysági akciójának indításáról, és egyéb más témákban tartott egy tájékoztatót, amelyen részt vettek a középfokú oktatási intézmények vezető képviselői és a sajtó munkatársai.

Tóth Sándorné, a helyi klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, nagy vonalakban ismertette az előző évben elvégzett munkájukat, tevékenységüket. Ami jelentős változás az előző tíz évhez képest, hogy a jótékonysági célú táboraikat a jövőben nem szervezik meg, viszont lesz helyette más valami….

Ezt követően Mészáros Zoltán a klub ezzel a feladattal megbízott tagja ismertette a 2020. február és május között zajló, a Szentes-Csongrád Rotary Club új támogatási- és ösztöndíj-pályázatuk részleteit.

A “Higgy magadban és kinyílik a világ!” címmel ambiciózus, 9-11. évfolyamos tanulók számára, szakmai-tanulmányi utak, versenyek költségeire, eszközök beszerzésére, illetve a választott témához kapcsolódó más kiadásaik támogatására írtak ki pályázatot. A Pályázaton csak Szentes és Csongrád középiskoláinak (összesen 8 intézmény) tanulói vehetnek részt.

A Pályázat két részből áll: az első fázisban a pályázó írásos pályázati anyagot készít, a másodikban a 20 legjobbnak ítélt pályázatot benyújtó diák beszélgetésen vesz részt a Bíráló Bizottság tagjaival.

Az írásos pályázat beadási határideje 2020. március 31. éjfél, a pályázat kizárólag elektronikus formában nyújtható be. Eredményhirdetés és a díjak átadása 2020. június 12-ig történik.

A PÁLYÁZAT 1-1 FŐ NYERTEST HIRDET “ a 2020. évi Szentes Csongrád Rotary Club Ösztöndíjasa címmel”, akik személyenként 150.000-150.000 forint értékű anyagi támogatásban részesülnek. A pályázaton további 8 db különdíjat osztanak ki 50.000 Ft – 50.000 Ft értékben, valamint a további legjobb tíz pályázatot benyújtó diák oklevélben és 10.000 Ft értékű könyvutalványban részesül. Ezeken felül, szponzorok részéről, további különdíjak is megítélésre kerülhetnek.

A Szentes Csongrád Rotary Tanulmányi Ösztöndíj Évkönyvébe belekerül a szóbeli beszélgetésen résztvevő legjobb tíz pályázó. A támogató iskolák mindegyikéből az adott iskolában a legtöbb segítséget nyújtó pedagógus szintén bekerül az Évkönyvbe és oklevél elismerésben részesül.

“Szentes-Csongrád tehetséggondozó pedagógus 2020. évben” címet kap és az Évkönyvben külön bejegyzésre kerül az a pedagógus, aki a Rotary Club Szentes Csongrád tagjainak megítélése szerint a pályázat során legtöbbet tette a sikeres lebonyolítás érdekében.

“Szentes-Csongrád tehetséggondozó iskola 2020. évben” címet kap, és oklevél elismerésben részesül az az iskola, amelyik arányosan a legtöbb érvényes pályázót indítja.

Bejelentették, hogy a pályázatokat elbíráló bizottság vezetője dr. Papp Zoltán, a helyi rotary club alapító tagja lesz.

A tájékoztatást követően az iskolák képviselői átvették a pályázati felhívásokat (és a plakátokat), tehát a két város középfokú intézményeiben (is) lehet a további részletekről érdeklődni.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3468200489917750

Vélemény, hozzászólás?