Hírek Kiemelt hírek Szentes

A segítségnyújtás legfrissebb információi – március 2.

A nemrégiben kialakult ukrán-orosz katonai konfliktus kapcsán bekövetkezett nehéz humanitárius helyzettel összefüggésben tartott sajtótájékoztatót Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere március 2-án sajtótájékoztatót tartott, ahol a következő időszak segítségnyújtásának összehangolt munkájáról beszélt részletesebben.
Tájékoztatóját teljes terjedelmében itt megtekintheti:
Az önkormányzat konferencia termében tartott tájékoztatón részt vett Bocskay István, az önkormányzat munkatársa és Túri Katalin, a helyi Szarvasi Húsbolt üzletvezetője.
A tájékoztatón elhangzottakból:
+ Ukrajnából hazánkba szétszakadt családok érkeznek, hiszen 28-65 év közötti férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát.
+ Szentes önkormányzata elsősorban a Kárpátaljaiknak nyújt segítséget, azon belül viszont mindenkit.
+ Főként a határon túlra viszik ki az itt gyűjtött adományokat, a nemsokára megnyíló humanitárius folyosón.
+Kérték, hogy csak jó minőségű terméket adományozzon a lakosság.
+ A szentesi Hungeritnél dolgoznak ukrán vendégmunkások, várhatóan a következő napokban mintegy 10 hozzátartozójuk érkezik . Az Üdülőközpont területén helyezik el őket, ellátásukba besegít a foglalkoztató cég.
+ A Családsegítő Központ tábori ágyakat hoz Szentesre, hogy az esetlegesen szükségessé váló szállásolási lehetőséget ezzel segítse.
+ A polgármester felhívta a korábbinál is nagyobb felelősségérzetre a figyelmet: nem mindegy, hogy veszünk részt a gyűjtésben, törődni kell azokkal, akik ide jönnek városunkba.
(A további részletekhez juthat a videók megtekintése során.)
Bocskay István, aki napi kapcsolatot tart (már régebb óta) a Kárpátaljaiakkal, a most kialakult helyzet alakulását elemezte:
https://www.youtube.com/watch?v=kbb_hlVHsaw
Túri Katalin, a helyi Szarvasi Húsbolt üzletvezetője az ő segítségnyújtásukról, illetve ehhez kapcsolódó kezdeményezésükről számolt be. Itt megtudhatják a részleteket:

Vélemény, hozzászólás?