Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Sportcsarnoknál most már a biztonságra kell ügyelni

Mint ahogy arról annak idején beszámoltunk, 2021. december 28-án, a hajnali órákban kigyulladt a dr. Papp László Városi Sportcsarnok egy része. A tűz teljes eloltása – sajnos – közel öt napot vett igénybe, de 2022. január elsején, a kora délelőtti órákban, a hőkamerás ellenőrzéseket követően az utolsó tűzoltó alegység is elhagyta a helyszínt.
Megkezdődhet ennek a tragikus eseménynek a következő fázisa: a vagyon-és biztonságvédelem megoldása. Erre a feladatra egyrészt az Őrszem Security biztonsági cég kapott megbízást, másrészt a Szentes Polgárőr Egyesület, akik a kezdetektől fogva segítették a tűzoltók munkáját, ezután a környék biztonságára vigyáznak.
A sportcsarnokot és annak környékét lezárták (szalagokkal biztonsági zónát alakítottak ki), ahová gyakorlatilag senki nem léphet be. A szentesi polgárőrök váltó szolgálatonként három – három fővel és egy gépjárművel teljesítik feladatukat – mondta Faragó János az egyesület elnöke.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere kérte a lakosság megértését, a kialakított szabályok betartását, hiszen életet is veszélyeztető állapotban van az épület. „Ha eddig nem történt személyi sérülés, ezután se legyen” – mondta.

Vélemény, hozzászólás?