Kiemelt hírek Szentes

A szentesi emlékhelyekhez látogattak a Körsétán

Szentesi Vendégszeretet Egyesület novemberi Körséta programjában a Kálvária és a görögkeleti temetőkbe látogattak el az érdeklődők. A program során egyebek mellett megemlékeztek a 100 éve lezárult I. világháború hősi halottairól a temetők szentesi emlékhelyeinél.

A november 3-án tartott körséta elején Matkócsik Pál, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy a Halottak Napja közeli időben az előző években is a temetőkben fordultak meg, hogy megismertessék a résztvevőkkel az „érdekességeket”. Továbbá arról is szólt, hogy egyesületük november 22-én idegenforgalmi szakmai konferenciát rendez a Szecessziós házban

A sétán Labádi Lajos, ny. levéltár igazgató kalauzolta a résztvevőket, beszélt a szentesi családi sírok történetéről, a közismert családoknak a város életében betöltött szerepéről.

Az is elhangzott, hogy szinte minden szentesi temetőben vannak hősi halottak eltemetve. Egyébként a szentesi templomokban is találhatók háborús hősöknek emléktáblái – tette hozzá.  A Kálvária temetőben vannak az I. és a II. világháborúban elesett katonák emlékművei, de az Erzsébet  téren is található I.világháborús, a Széchenyi liget bejáratánál  II. világháborús emlékmű – az elesett katonák neveinek felsorolásával.

Szóba került még a Damjanich laktanya melletti meg a Hősök Erdeje is.

Képek:

navigate_before
navigate_next

Fotók: Nagy Zsolt

Vélemény, hozzászólás?