Kiemelt hírek Sport Szentes

A szentesi férfi vízilabda csapat helyzete a Magyar Kupában

Mint ahogy arról már beszámoltunk Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.

Emiatt a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztja. Ezt Vári Attila, a szövetség elnöke jelentette be hivatalosan augusztus 12-én, a déli órákban.

A döntés természetesen érinti a Szentesi Vízilabda Klubot is.
Az elmúlt napokban a Férfi Vízilabda Magyar Kupa 9-12. helyéért játszott a Metalcom-Szentes együttese. Az idén – a járványügyi helyzet miatt – különleges (és kissé bonyolult) a Kupa lebonyolítása, de a lényeg, hogy a Kurca-parti gárda a csoportmérkőzések végeztével (az Egerrel vívott nagy csata után) az un. „alsó” házba (9-16. hely) került.

Itt a következő eredményeket érte el:
Metalcom-Szentes-Debreceni VSE 17-9
Metalcom-Szentes-Kaposvár 12-14
Metalcom-Szentes-Tatabányai VSE 11:7
Metalcom-Szentes – UVSE 10:6

Nem rossz az eredménymutató, csak egy „kilengés” van: a Kaposvár elleni vereség. Figyelve a hazai, valamint a többi csapatok játékos keretében bekövetkezett változásokat ez nem is rossz mutató.

A szentesieknek még egy mérkőzés maradt hátra a sorozatból, amely a 9. hely sorsáról dönt, és ez pedig egy megyei rangadó lesz, a Szeged ellen. (augusztus 13-ra volt kiírva, de ez az összecsapás is el lett halasztva a koronavírusos megbetegedések miatt. )

 

A képen a szolnoki tréner, Zivko Gocic gratulál a szentesiek vezető edzőjének, Pellei Csabának.
A Magyar Kupa idei kiírásában Pellei Kristóf lőtte a szentesiek legtöbb akciógólját.

Vélemény, hozzászólás?