Kiemelt hírek Szentes

A szentesi foci múltja és jelene találkozott

A Szentesi Kinizsi SZITE szervezésében augusztus 29-én, a Pusztai László Sporttelep melletti – a helyi futballtörténet egyik legendás helyén – a Delelő Sörözőben találkoztak egykori és jelenlegi labdarúgók, szakvezetők, labdarúgást kedvelők egy kötetlen beszélgetésen.

A szentesi labdarúgás elmúlt 70 éve „jött össze”, hiszen jelen voltak olyan, akik még az ’50-es években fociztak (pl. Abonyi János, Szakács Ernő —), vagy a ’70-,80-as éveken át (pl. Janiga László, Ivanov Géza, Boros István—) a mai focistákig (pl. Koncz Zsolt, Tóth László, Prozlik Tamás —), és szerencsére még sokan mások.

Az eseményt Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke, a Szentesi Kinizsi SZITE elnökségi tagja és Koncz Zsolt, jelenlegi játékos-edző, a rendezvény kitalálója nyitotta meg, melyet egy rövid a sportág helyi múltjáról és jelenéről szóló baráti beszélgetés és ebéd követett.

Koncz Zsolt a helyszínen mondta el nekünk a rendezvény megszervezésével kapcsolatos célját:
https://soundcloud.com/szgyors-1/koncz-zsolt-fociemlekek

Ezután a résztvevők látogatást tettek a Szentesi Kinizsi Labdarúgó Klubházában ahol a létesítmény megtekintése mellett megemlékeztek a szentesi labdarúgás nagyjairól – a tablók segítségével, valamint koszorúzással.

A klubházban található Pusztai László Emléktáblánál Tari Róbert, az egyesület elnöke beszélt az elődökről, a hagyományőrzés fontosságáról, majd Koncz Zsolt (játékos-edző) és Prozlik Tamás fiatal játékos helyezett el koszorút a Szentesről indult 25-szörös válogatott labdarúgó emléktáblájánál, és egy perces néma csenddel is emlékeztek a szentesi labdarúgás elhunytjaira.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, álló emberek és belső tér

A továbbiakban Vida-Szűcs Lajos előadását hallgatták meg a vendégek, majd a rendezvényen résztvevők, a szurkolókkal közösen, megtekintették a Kinizsi éppen soros következő megyei első osztályú labdarúgó mérkőzést, amely – sajnos – vereséggel zárult:
Szentesi Kinizsi SZITE – Tiszasziget SE 1-2 (1-1)

(Az erről szól a részletesebb tudósításunk: „ A döntetlen sem jött össze”)

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4315896688481455

Vélemény, hozzászólás?