Kiemelt hírek Sport Szentes

A szentesi karatékák az élmezőnyben végeztek

Az Oyama Dojo Sportegyesület március 5-én 16. alkalommal rendezte meg a Kyokushin Karate Knock-Down Diákolimpiát, amelyen az ország minden részéből több mint 200 versenyző vett részt.
Eddig mindig a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban tartották, de az ismert okok miatt ezúttal Csongrádon, a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum és Szakképző Iskola tornatermében bonyolították le.
Az eseményt ünnepélyes megnyitóval kezdték, melynek keretében a kyokushin hagyományokat tartalmazó körülmények között, megható módon emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt Furkó Kálmánra, a magyar kyokushin karate egyik megalapítójára, a Magyar Honvédség ny. ezredesére.
Az országos diákolimpiát özv. Furkó Kálmánné, valamint Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere nyitotta meg.
Itt belepillanthat:
A program a kata versenyek lebonyolításával kezdődött, majd 4 küzdőtéren tartották meg a selejtezőket, elődöntőket középdöntőket és a döntőket – így döntve el a helyezéseket.
A szentesi Oyama Dojo Sportegyesület sportolói a különböző korcsoportbeli küzdelmekben nagyon szép eredményeket értek el: Rébeli-Szabó Edit első lett, Bakó Zora, Uzsoki-Tóth Lilien és Traj Nelli a második végeztek, Maszlag Odett a harmadik helyet szerezte meg.

Vélemény, hozzászólás?