Kiemelt hírek Szentes

A szentesi kenyérgyári bolt sorsa

 Olvasói levelet kapott szerkesztőségünk, melyet – írójának engedélyével – közzéteszünk.

A MAI NAPON VOLTAM A RÓNASÁGI KENYÉRGYÁRBAN, ÉS KÖZÖLTE A DRÁGA EDITKE, HOGY A HOLNAPI NAPPAL, BEZÁR AZ ÜZLET VÉGLEG.

44-ÉVE JÁRTUNK IDE VÁSÁROLNI, MERT A MUNKAHELYEM IS MELLETTE VOLT, ÉS MINDENKI OTT VÁSÁROLTA MEG A CSALÁD RÉSZÉRE A HÉT VÉGI KENYERET, A PÉKSÜTEMÉNYÉT, MINDENT, AMI KELLETT.

NAGYON FELHÁBORÍTÓ! NEM, HOGY FEHÉR KENYERET, DE MÉG SZÁRAZ KENYERET SEM TUDUNK VENNI. A KÖRNYÉKBELIEK MINDENKI ODAJÁRT, A SOK IDŐS EMBER HÁROM UTCÁBÓL . MÉG MOST IS ODAJÁRT.

NEKÜNK MOST MÁR NEM IS TUDOM HOVÁ KELL MENNI FRISS KENYÉRÉRT, DIABÉTESZ KENYÉRÉRT, ÉS FRISS PÉKSÜTEMÉNYÉRT.

AKI ELOLVASSA, ADJA TOVÁBB. SZENTESEN MINDEN LEÉPÜL, CSAK A VIRÁGOK VIRÁGOZZANAK. VELÜNK MI LESZ, AZ NEM ÉRDEKEL SENKIT.

Boldis Lőrincné Micki Irén

 

Kedves Irén! Kedves Olvasóink!

Köszönjük a bizalmát, hogy elküldte szerkesztőségünkbe ezt a levelet, névvel ellátva. Ennek  a bizalomnak igyekszünk megfelelni, amikor (megszerezve a szükséges információkat) hamarjában válaszolunk is rá.

Megértjük aggódását, de a bolt bezárása mögött – higgye el – mélységes gazdasági szükségszerűség áll.

Az elmúlt években az Ön által (is) kedvelt kenyérboltot a Rónasági Gasztro Sütőipari KFT. működtette úgy, hogy az üzlethelyiséget bérelte  az épület tulajdonosától az Árpád Agrár Zrt. –től. A bérlet fizetése kapcsán olyan mértékű tartozás keletkezett, hogy azt már nem tudta tolerálni a tulajdonos.

Valóban 2019. január 20-án végleg bezárt a bolt.

A Rónasági 40. sz. sütőipari szaküzlet további üzemeltetését a KFT. nem tudja biztosítani. Meg nem erősített információink szerint viszont van újabb, másik sütőipari cég, aki vállalná hasonló funkciókkal a működtetést. Tehát elképzelhető a „folytatás”.

Ami a neo-romantikus stílusú, műemlék-jellegű épület sorsát illeti: a tulajdonos tisztában van az épület értékével, jelentőségével, egyrészt vállalja az állagmegóvást, másrészt keresi, várja a befektetőt, aki kész és képes az épület felújítására.

Vélemény, hozzászólás?