Kiemelt hírek Szentes

A szentesi kórház (apró, de fontos) sikere

A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. idén tavasszal meghirdetett „Színnel-lélekkel” elnevezésű pályázatának köszönhetően 9 magyarországi kórház 25 osztályát festhetik szépre és tisztára az ősz folyamán, valamint 15 korszerű gyógyászati berendezést szerezhetnek be a nyertes egészségügyi intézmények.

A meghirdetett pályázat célja az volt, hogy az egészségügyi ellátás körülményei javuljanak, csökkenjenek a fekvőbeteg ellátó intézmények fenntartási és működési költségei, valamint a kórházak falai között eltöltött hosszabb, rövidebb gyógyulási időszakok és a dolgozók mindennapjai egy esztétikusabb, tisztább környezetben telhessenek.

A „Színnel-lélekkel” kórházsegítő pályázaton végül négy fővárosi és öt vidéki egészségügyi intézmény osztályait látják el az igényelt festékmennyiséggel és egy korszerű, a napi gyógyítást könnyítő műszerrel. Az orvosdiagnosztikai eszközök értéke minden nyertes intézmény esetében nagyságrendileg fél millió forint, az igényelt műszer típusát az intézmények határozták meg.

A pályázat nyertesei között van a szentesi dr. Bugyi István Kórház is. Itt a Kurca partján várhatóan négy kórházi osztályt festenek újra, még ez év őszén. A festékek kiszállítása megtörtént, megkezdődnek az egyeztetések a (házi) kivitelezésre.

Nem óriási lehetőséghez jutott az intézmény, de sok kórházi dolgozó munkája van (lesz) e mögött.

Ha kis előrelépés is, de mégis az lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?