Kiemelt hírek Szentes

A szentesi Madármentő Állomáson folyamatosan zajlik az élet

A legutóbbi Szentesi Képviselőtestületi ülésen (május 24-én) számolt be munkájáról a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása. Az intézmény egy éve, 2017. június 18-án nyitotta meg kapuit. Fő feladatuk a sérült, beteg madarak kezelése, emellett minél több ismeret nyújtása a gyerekeknek, a fiataloknak a madarakról, a természetről.

 

Éves szinten 4500 magánszemélyt fogadtak, továbbá 140 óvodás- és iskolás csoportot, 3500 gyermekkel. Ez a 8000 fős látogatottság kiemelkedően magas. Az Apavári Györgyné, intézményvezető által beterjesztett, és dr. Déri János, a Madárkórház Alapítvány vezetőjének jelenlétében a beszámolót a képviselőtestület megvitatta, és azt egyhangúan elfogadta.

Természetesen (talán még nagyobb lendülettel) tovább folytatódott a munka a Madármentő Állomáson, amit az is bizonyít, hogy – mások mellett – június 5-én Tiszakécskéről, a Móricz Zsigmond Általános Iskolából érkezett egy csoport, hogy megismerjék az itt folyó tevékenység lényegét, majd a részleteit is.

Az intézmény 5. évfolyamán szerveződött természetbarát szakkör tagjai érdeklődéssel figyelték meg az állomás beteg madarait, majd interaktív előadás keretében a térség madárvilágával, a madármentés titkaival ismerkedtek.

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?