Kiemelt hírek Szentes

A szentesi műszaki alakulat részt vesz a járvány elleni védekezésben

A Magyar Honvédség az egész országban segítséget nyújt a bentlakásos szociális intézmények megelőző mentesítésében. Régiókra bontották le a tennivalókat, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Dél-Alföld három megyéjében végzi a koronavírus elleni fertőtlenítési feladatokat.

Szentesen, a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban április 22-én végezték el a fertőtlenítést az alakulat erre a célra kijelölt és felkészített szakemberei. A fertőtlenítés főbb területei az intézmény bejáratai, külső területei a közös helyiségek, a szobák.
A 9 fős szakszemélyzet gyorsan végezte munkáját, hiszen kb. 4 óra alatt a teljes épületet fertőtlenítették. (Ezen a napon még két másik településen is dolgoztak az ezred szerződéses és tartalékos katonái.)

A részleteket, a feladat végrehajtásának elsődleges tapasztalatait a cikk alatti videón Antal László ezredes, a MH 37.II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka mondja el.

Dányiné Nagy Andrea intézményvezető kijelentette: fontos számunkra, hogy gondozottjaink a jelenlegi helyzetben a legalacsonyabb kockázat mellett élhessék nyugdíjas éveiket.

Az eljárást követően az épület átszellőztetése és takarítás következett, a lakók az éjszakát már a megszokott környezetükben fogják tölteni.

A munka elvégzésének idejére az Otthon gondozottjait külső helyszínen (a Központi Konyha ebédlőjében és környékén) látták el.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3769849479752848

 

Műszaki alakulat fertőtlenítés.mp4

A szentesi műszaki alakulat részt vesz a járvány elleni védekezésben(Képmelléklettel)A Magyar Honvédség az egész országban segítséget nyújt a bentlakásos szociális intézmények megelőző mentesítésében. Régiókra bontották le a tennivalókat, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Dél-Alföld három megyéjében végzi a koronavírus elleni fertőtlenítési feladatokat.Szentesen, a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban április 22-én végezték el a fertőtlenítést az alakulat erre a célra kijelölt és felkészített szakemberei. A fertőtlenítés főbb területei az intézmény bejáratai, külső területei a közös helyiségek, a szobák. A 9 fős szakszemélyzet gyorsan végezte munkáját, hiszen kb. 4 óra alatt a teljes épületet fertőtlenítették. (Ezen a napon még két másik településen is dolgoztak az ezred szerződéses és tartalékos katonái.) A részleteket, a feladat végrehajtásának elsődleges tapasztalatait a cikk alatti videón Antal László ezredes, a MH 37.II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka mondja el. Dányiné Nagy Andrea intézményvezető kijelentette: fontos számunkra, hogy gondozottjaink a jelenlegi helyzetben a legalacsonyabb kockázat mellett élhessék nyugdíjas éveiket.Az eljárást követően az épület átszellőztetése és takarítás következett, a lakók az éjszakát már a megszokott környezetükben fogják tölteni.A munka elvégzésének idejére az Otthon gondozottjait külső helyszínen (a Központi Konyha ebédlőjében és környékén) látták el.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3769849479752848

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. április 22., szerda

Vélemény, hozzászólás?