Kiemelt hírek Szentes

A szentesi önkormányzat besegít a szakképzésbe

Az elmúlt tanév során vált nyilvánvalóvá, hogy a BAUSTÚDIUM Kft. befejezi tevékenységét a Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum (HSZC) szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája gyakorlati képzésében. Ennek kapcsán bizonytalanná vált az oktatási intézmény gyakorlati oktatása egyik jelentős szegmensének – amelynek helyszíne a Szentes, Rákóczi utca 98 sz. alatti épületben található tanműhely – a jövője. A szentesi önkormányzat június 28-i ülésén úgy döntött, hogy megvásárolja az épületet, így tovább működhet az említett tanműhelyben az oktatás.

A 2825 négyzetméteres telken kialakított 299 négyzetméter alapterületű tanműhelyre eladási ajánlatot tett a helyi önkormányzatnak a tulajdonos, BAUSTÚDIUM Kft. Az előkészítő tárgyalásokat követően a képviselő-testület is foglalkozott a témával, és határozatot hoztak, hogy a 6600 Szentes, Rákóczi F. u. 98. szám alatti 1759/A hrsz-on nyilvántartott tanműhely megnevezésű ingatlant megvásárolják bruttó 15 mFt-os vételárért.

Az összeg tartalmazza az ingatlan vételárát, plusz a szakképzéshez szükséges eszközök, berendezések árát. A tárgyaló felek abban is megegyeztek, hogy a vásárló három részletben fizeti ki a vételárat.

Az ingatlan per- teher- és igénymentes. Az önkormányzat a továbbiakban a tanműhelyt (évi 5,5 m forintért) bérbe adja, az eszközöket és a berendezéseket pedig ingyenesen biztosítja a HSZC-nak.

Azzal, hogy az Önkormányzat tulajdonába került az épület, egy hosszabb ideje tartó folyamat jó megoldását találták meg. Az Önkormányzat jó áron, jó állapotú ingatlannal növelte vagyonát, és a szakképzés számára továbbra is biztosítva van a tanműhely használata. Ezzel – közvetett módon – a város gazdaságfejlesztését is szolgálják.

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?