Kiemelt hírek Szentes

A szentesi polgárőrök segítik az emlékezést

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A Szentesi Polgárőr Egyesület tagjai – a helyi rendőr járőrökkel egyetemben – vigyáznak a megemlékezők biztonságára és segítik a temető környékén közlekedőket.
Ennek kapcsán a nagyobb temetőknél „reggeltől estig” szolgálatot teljesítenek, a magyartési és a nagytőkei, valamint a kiesebb szentesi temetőkhöz rendszeresen járőröznek.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, fa és szabadtéri
A polgárőrök néhány tanácsa:
• Idős rokonait, szomszédjait kísérje el a temetőbe, így jobban tudak vigyázni egymás biztonságára, értékeire és egymásra is!
• Ha kerékpárral, vagy gépjárművel érkezik, lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegyen igénybe! Járművét gondosan zárja be, és győződjön meg arról, hogy nem hagyott az utastérben látható helyen értéket!
• A temetőben a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül!
• Az előttünk álló időszakban főként a temetők környezetében megnő a gyalogosok száma. Kérik a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, illetve a temetőket!
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?