Kiemelt hírek Szentes

A szentesi református iskola tananyag-írója

A Kálvin Kiadó gondozásában jelent meg Tóth-Máthé Miklós: Pecúrok című könyvéhez készült munkafüzet az 5-6.osztályosok részére.
A munkafüzet társszerzője a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola magyar-történelem szakos tanárnője, a Református Köznevelésért díjas Tomcsányiné Lucz Szilvia.
A tanárnőnek nem ez az első szerzői kiadványa, hiszen 2019 őszén jelent meg „A Komplex tanulásszervezési formák” című kötetben Szabó Magda Tündér Lala című regényének feldolgozásáról szóló – Emdérek varázsvilága címmel – módszertani útmutatása.
Ezúttal egy önálló munkafüzetet írt (Velkey György Lászlóval közösen), mely az előzőekben már említett regény olvasását segíti – komplex módon. Szerteágazó megismerést tesz lehetővé a munkafüzet: a megoldások több tantárgy megfelelő színtű tudását igénylik, a feladatok sokrétű módszertani lehetőség felhasználásával kerültek kidolgozásra, ráadásul az internetet is segítségül hívó interaktivitást tesz lehetővé.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A munkafüzet tartalma egy hosszabb pedagógusi pálya eddigi tapasztalatait foglalja egybe, csak le kellett írni – mondja a tanárnő, kissé leegyszerűsítve a dolgokat. Viszont, aki kézbe veszi és alkalmazza a munkafüzetet, az látja, hogy célszerűen felépített, szakmailag magas színvonalú, az élményszerű olvasást elősegítő, esztétikus kiadványról van szó.
A szerző elárulta: már dolgozik az újabb munkafüzeten, sőt a nagyobb részét már le is írta, egy újabb projekt segítségével ez már akár jövőre meg is jelenhetne.
Gratulálunk a tanárnő sikeres innovatív munkájához!

Vélemény, hozzászólás?