Kiemelt hírek Sport Szentes

A szentesi sportolók 2020. évi különdíjasai

A szentesi Önkormányzat november 13-án, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Sportolói ünnepséget, melyen elismerték a 2020-ban legjobb sportteljesítményt nyújtó versenyzők munkáját. Ezúttal  a különdíjasokról számolunk be.

                                                            KÜLÖNDÍJAK
                                                 

                                                     2020. év „Év sportolója”
                                                        VÁRADI KRISZTINA

2014. óta a Maximus SE versenyzője, Ifjúsági Olimpiai ezüstérmesként került az egyesülethez. Érkezésétől kezdve folyamatosan minden országos versenyen bajnoki érmet nyert. Munkájával, teljesítményével és eredményeivel az egyesület vezéregyéniségéve vált.
A Nemzetvédelmi Egyetem elvégzését követően levelező tagozaton testnevelő-edzői képesítést szerzett a Szegedi Tudományegyetem és a fiatalok munkájának irányításában folyamatosan részt vesz. 2020-ban minden Országos Bajnokságon és Szuper Liga versenyen indult és érmet szerzett. A 125. Magyar Atlétikai Bajnokságon a női diszkoszvetés versenyszámában megszerezte az egyesület 100. érmét.

Jelentősebb eredményei:
Magyarország Fedettpályás Atlétikai Bajnokság: súlylökés 3. hely, Magyar Téli Dobó Bajnokság: diszkoszvetés 3. hely, ASPTT Paris Nemzetközi Meghívásos Verseny: diszkoszvetés 1. hely, Budapest OPEN: diszkoszvetés 2. hely, Honvéd Kupa: súlylökés 2. hely, 125. Atlétikai Magyar Bajnokság: súlylökésben és diszkoszvetésben 2. hely)

2020. év „Év csapata”

                      SZENTESI TEKÉZŐK SPORTEGYESÜLETÉNEK IFJÚSÁGI CSAPATA

A Szentesi Tekézők Sportegyesületének ifjúsági játékosai a Női szuperligában kimagasló eredményt értek el a Nemzeti Bajnokság megnyerésével. A játékosok bejutottak az Országos Ifjúsági döntőbe, ahol egyéni 1. hely, Sprint 1. és 3. hely, összetett 1. és 2. helyen végeztek. Mindez a sok edzés, a kitartás és a sport iránti szeretet eredménye. A csapat tagjai: Gémes Renáta, Katona Renáta, Nadicsán Martina, Veres Izabella. Felkészítő edzőjük: Dömsödi Ferenc

 2020. év „Év utánpótlás edzője”
                                                  DR. RÉBELI-SZABÓNÉ VINCZE EDIT

7 éves korában kezdett el úszni Cseuz tanár úr legendás csoportjában, ahol 17 éves koráig versenyúszó volt. Itt köteleződött el a vizes sportok iránt. Az úszást a női vízilabda követte. Kezdeményezője volt a sportág szentesi meghonosításának. Csapatával sokszoros magyar bajnok lett és több mint 100-szor volt tagja a magyar válogatottnak, ahol Magyarország első Európa Bajnoki aranyérmét is megszerezte. Sportkarrierjének a megkoronázása, talán a Bajnokcsapatok Európa Kupájának a megnyerése volt, hiszen a sikert elérő csapatnak, a
csapatkapitánya is volt.

Az Úszó Clubnak a kezdetektől, 1996. január 1-től, tagja és edzője. A munkáját az első években, itt is teljesen ingyen, a sportág, a gyermekek szeretetétől hajtva végezte. Megszervezte a nagy sikerű óvodás úszóversenyeket. Teljesen öntevékenyen a kilencvenes évek elején megkezdte az óvodások vízhez szoktatását, az úszásoktatásukat, amit ma is
töretlen lelkesedéssel végez. Az óvodás úszást több mint 5 éve a Szentesi Központi Óvoda mind a négy tagóvodájában és a Szent Erzsébet Katolikus Óvodában szervezi. Az Úszó Club edzői ingyenesen végzik ezt a munkát évek óta. 2020 januárja óta, mint mesterpedagógus, az országban elsőként, az általa kidolgozott mesterprogram alapján, végzi
és koordinálja az említett óvodákban a vízhez szoktatást és úszásoktatást.

A mesterprogram lényege egy motivációs rendszer, melyben a szülők és a gyermekek is objektív értékelés alapján követhetik nyomon a gyermekük fejlődést, melynek sikere az egyéni fejlődési szinthez kialakított szakmai feladatokon alapul. Ingyenes tehetséggondozó foglalkozásokat is szervez, és tart meg hétvégenként. 2020-ban a Covid helyzet miatt, az első adandó alkalommal, május hónapban 2×10 alkalmas ingyenes úszó tanfolyamot tartott, mind a 4 óvodába járó gyermekek részére, és 2×1 hetes tehetségtábort is, ami szintén ingyenes volt.

Mindezek mellett, edzőként fő tevékenysége, az Úszó Club versenyzői csoportjában meghatározó. 2020-ban a Covid járvány ideje alatt, amikor az uszoda zárva volt és a vízi edzések elmaradtak, egyéni foglalkozásokat tartott minden versenyzőnek, a Vasa tréner úszópad segítségével. Ugyan kevesebb verseny volt 2020. évben, de a ranglistás helyek, a
jutalmazottak száma, az aranyjelvényes idők bizonyítják az igen magas színvonalú szakmai munkáját. Jelenleg az Úszó Club vezető edzője, szakmai irányítója. Elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy az egyesület mintegy 200 gyermekkel sikeresen és eredményesen működik.

                                                2020. év „Év utánpótlás edzője”
                                                            DÖMSÖDI FERENC

Igazolt játékos pályafutását 2000-ben, a Szentesi Vasutas Tekézők Egyesületének csapatában kezdte, NBIII-as játékosaként. Itt két évig játszott, majd 2002-ben új egyesületet alapított, Szentesi Tekézők Egyesülete néven, melynek játékosa, elnökhelyettese, majd 2008-tól elnöke lett. 2001-ben lett a Szentesi amatőr tekebajnokságban benevezett női csapat edzője. A csapattal legjobb eredményét a III. helyet 2006-ban érte el. A Szentesi Tekézők Egyesületének férfi csapata a 2010/2011-es NB II-es bajnokságot megnyerte, feljutott az NB I-be, ahol a 2011/2012 –es szezonban 6.helyen végzett.

2013-ban megalapította a Szuperligás Női Teke Csapatot, melynek edzője lett először a szolnoki Szigeti Sándorral együtt, majd 2015-től egyedüli edzőként vezette tovább a csapatot. Nagy figyelmet fordított az utánpótlás nevelésre, legalább 10 fő ifista játékost nevelt ki, akik országos szinten egyéni és csapat I-II helyezéseket értek el. 2014-ben az
SZTE Juhász Gyula Főiskolai Karán tekeedző képesítést szerzett. Elhivatottságával, tudásával és lelkesedésével sokat tett a tekeélet fejlődéséért, népszerűsítésért Szentesen!

                                                          2020. év „Év edzője”
                                                            BENKŐ MÁRTA

1970 óta szentesi sportoló. Diszkoszvetőként többszörös magyar bajnok és válogatott versenyző. Jelenleg a Maximus SE edzőjeként tevékenykedik. A Klauzál Gábor Általános Iskolában 80 gyermek atlétikai felkészítését végzi heti 6 órában már 5 éve. Irányítása alatt az egyesület sportolói különböző Magyar Bajnokságokon több, mint 100 országos bajnoki érmet szereztek. 2020-ban országos szinten három kiemelkedő sportoló, Váradi Krisztina,
Veiland Violetta és Fischer Márk munkáját irányította. Váradi Krisztina diszkoszvetésben és súlylökésben több országos bajnoki címet szerzett, a teljesség igénye nélkül a Fedettpályás Atlétika Országos Bajnokságon súlylökésben 3. helyezést, a Magyar Téli Dobó Bajnokságon diszkoszvetésben 3. helyezést, a 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon
súlylökésben és diszkoszvetésben is 2. helyezést, a Magyar ranglista 1. helyezettje diszkoszvetésben és súlylökésben az U23-as korosztályban, a Magyar Felnőtt ranglista 3. helyezettje súlylökésben és diszkoszvetésben.

Veiland Violetta súlylökésben szerzett országos bajnoki címet, így a Fedettpályás Atlétikai Bajnokság 2. helyezettje, a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság bajnoka, a Junior és Utánpótlás Országos Atlétikai Bajnokság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság, a 7. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő bajnoka. A Magyar ranglista bajnoka diszkoszvetésben és súlylökésben az U23- as korosztályban. Fischer Márk országos bajnoki ezüstérmes szerzett súlylökésben, A Fedettpályás Atlétikai Bajnokság 2. helyezettje, a Junior és Utánpótlás Országos Atlétikai Bajnokság 3. helyezettje, az Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság bajnoka. A Magyar Felnőtt ranglista bajnoka súlylökésben.

Benkő Márta munkáját minden esetben a sport és a sportolók iránti elkötelezettség jellemzi, ezzel a magatartásával kivívta úgy a gyermek-, mint a felnőtt versenyzők, valamint a munkatársainak elismerést egyaránt.

                                                              2020. év „Év edzője”
                                                               LÁSZLÓ CSABA

László Csaba 1993 óta meghatározó személyisége a hazai versenytánc életének. 1993 és 2017 között aktív versenyzőként számos Magyar Bajnoki címet szerzett, Világkupa második helyezett, Európa és Világbajnoki bronzérmes, Háromszoros Világjátékok résztvevő. A 2017-es Wroclawban megrendezett Világjátékokon Standard kategóriában 6. helyezést szerzett partnerével Páli Viktóriával.

2017-ben fejezte be rendkívül sikeres versenyzői pályafutását, és az edzősködés mellett nemzetközi pontozóbírói licencet is szerzett. Az elmúlt években rendkívül megaszintű szakmai tudásával mindent megtett annak érdekében, hogy a hazai táncsport minél magasabb szintet képviseljen a nemzetközi porondon, Tanítványai sorra halmozták a Magyar Bajnoki címeket Standard, Latin, és Tíztánc kategóriában. A Szilver Táncsport Egyesület Formációs csapatával 11 Magyar Bajnoki címet, Európa Bajnoki 3. helyezést, valamint Világbajnoki 5. helyezést szerzett.

Csaba munkássága nagyon nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Szilver Táncsport Egyesület 25 éve az ország legeredményesebb versenytánc egyesülete. Rendkívül sok időt fordít az egyesület táncosaira. Nemzetközi pontozóbíróként nagyon jó kapcsolatot ápol a világ top edzőivel, és ennek köszönhetően évente több magas kvalitású külföldi trénert is meghív városunkba, hogy a szentesi táncosok még magasabban képzettek lehessenek. Fő
szervezője volt a 2019-ben a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megrendezett Szentes Open Dance Festival nemzetközi táncversenynek, amelyen közel 30 nemzet táncosai vettek részt.

Napjainkban a családja mellett csak az edzői munkájának, valamint kiegészítve a pontozóbírói tevékenységének szenteli az idejét, mellette folyamatosan részt vesz hazai és nemzetközi továbbképzéseken.

(A díjat – távolléte miatt – az egyesület elnöke, Szatmári Nagy Szilvia vette át.)

 

Vélemény, hozzászólás?