Kiemelt hírek Szentes

A szentesi ünnep a forradalom 62. évfordulóján

 

A Szentesi Önkormányzat október 23-án rendezte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségét. A megemlékezés, a Kossuth téren, ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött – katonai tiszteletadás mellett.

Az ünnepség a Rózsa Gábor téren folytatódott, ahol Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet.  Beszédét azzal kezdte, hogy két évvel ezelőtt avatták fel a Büszkeségpont – 1956-os emlékművet, amely lehetőséget nyújt a közös megemlékezésre.

Ezt a megemlékezést szabad és demokratikus légkörben tehetjük meg – folytatta, majd beszélt a 62 évvel ezelőtti eseményekről, beleszőve a Szentesen történteket.

A beszédet ünnepi műsor következett, melyben Teatro Színtársulat dramatizáltan mutatta be a forradalom legjelentősebb momentumait.

A rendezvény koszorúzással ért véget, a helyi önkormányzat, a Szentesi Járási Hivatal és a civil szervezetek helyezték el  a megemlékezés virágait a Büszkeségpont emlékműnél.

A városi ünnepségen közreműködött a Szentes Városi Fúvószenekar és a MH. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred díszőrsége.

A városi megemlékezést megelőzően az önkormányzat és a civil szervezetek koszorúztak a Református Nagytemplom melletti ’56-os  kopjafánál, majd a Városháza homlokzati falán található Gujdár Sándor emléktáblánál.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?