Hírek Kiemelt hírek Szentes

A szentesiek magukénak érzik az ételes-dobozt

Önkéntesek segítségével ’jött létre’ 2019 januárjában egy ételtároló doboz, amit bárki megtölthet, és amiből bárki hazavihet. Egy országos kezdeményezéséhez csatlakozva került fel a Dózsa-ház falára a rászorulókat segítő „Enni adok – Enni kapok” doboz.
A Szentesi Önkéntesek Csapatának vezetője Bertusné Friedl Mónika elmondta, kezdeményezésük egyre elterjedtebb a lakosság körében, a fb. csoportnak több mint 250 tagja van. Közülük körülbelül harmincan dolgoznak azon, hogy mindig tele legyen az ételdoboz. Van, aki azzal segít, hogy a boltokból hoz pékárut, más az adományba kapott alapanyagokból főz, de azzal is támogathatja valaki a doboz működését, hogy műanyag edényeket gyűjt.
Segítőink között vannak, akik saját adományaikat viszik a dobozba, ami megmarad otthon. Sokszor találok szépen összekészített csomagokat. Szerencsére vannak visszatérő iskolák, osztályok, akik látogatják a dobozt, és mindenki tesz bele valamit. Vannak üzletek, ahonnan a tulajdonos maga viszi el a megmaradt élelmiszert.
Ami most aktuális lenne: egy üveg meleg tea, vagy egy adag finom étel, ezek mindenki konyhájából kikerülhetnek, csak az időt és a fáradtságot kell rászánni az adományozásra. Úgy hiszem, nem kérünk nagy dolgokat.
Összességben azt tapasztaljuk, hogy a kezdeményezés jól működik, segítségével mindennap biztonságosan élelmiszerhez juthatnak a rászorulók.
Mind ezek ellenére továbbra is szeretnénk akciónkat népszerűsíteni a lakosság körében. Örülünk annak, hogy tulajdonképpen két éve folyamatosan tudtuk ’működni’, és ezt szeretnénk minél tovább megőrizni.

Vélemény, hozzászólás?