Hírek Kiemelt hírek Szentes

A szentesiek nyerték a honvédségi terepakadályfutás csapatversenyét

A Honvéd Rákóczi Sportegyesület, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és Szentes Város Önkormányzata július 23-án közösen rendezte meg a Magyar Honvédség Terepakadályfutó Versenyét az 1. számú szentesi katonai gyakorlótéren.
Az eseményt dr. Eleki Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség fő testnevelője nyitotta meg. A harmadik alkalommal megtartott terepakadályfutó verseny egyre inkább beilleszkedik a honvédség sporttevékenységébe, a fizikai állóképesség folyamatos fejlesztésébe. Sportszerű, de kitartó küzdelmet jó versengést kívánva nyitotta meg a programot.
Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka köszöntötte a társalakulatok csapatait, versenyzőit. Kijelentette: jó, viszont nehéz pályát építettek a szentesi műszakiak, de bízik abban, hogy versenyző leküzdi az akadályokat.
A Magyar Honvédség 17 alakulatának 97 egyéni versenyzője (köztük18 hölgy), és 16 csapat vállalkozott a megméretésre. Az 5000 méteres pályán 22 akadályon, és (ráadásul) a nehéz terepen kellett teljesíteni a feladatokat a versenyzőknek.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és szabadtéri
Képmelléklet az akadálypályáról:
Az ünnepélyes eredményhirdetéskor Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere is köszöntötte az ide látogató versenyzőket. Örömét fejezte ki, hogy az utóbbi hetek Szentesen megrendezett országos versenyei egy újabb, a jelenlegi Magyar Honvédség Terepakadályfutó Versenyével bővültek. Jó volt látni, hogy alapvetően sérülésmentesen sikerült ezt a nagyon nehéz akadálypályát teljesíteniük honvéd sportolóknak.
Az érmeket, a serlegeket dr. Eleki Zoltán ezredes, Antal László ezredes és Szabó Zoltán Ferenc adták át.
A versennyel párhuzamosan a Honvéd Rákóczi SE által épített akadálypályán a szentesi gyermektáborok (Diákolimpiai tábor, foci tábor, vízilabdás tábor) résztvevői mérhették fel fizikai teljesítő képességüket – természetesen életkori sajátosságaiknak megfelelően.
Képmelléklet a táboros gyerekek akadályversenyéről:
Képmelléklet a megnyitóról és az eredményhirdetésről:

Vélemény, hozzászólás?