Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Szentírás Napja – Szentesen

Minden év szeptember utolsó vasárnapján, idén szeptember 26-án ünnepli az egyház a Szentírás vasárnapját. Ezt az ünnepet a Biblia védőszentje, Szent Jeromos ünnepéhez, szeptember 30-hoz legközelebb eső vasárnapon rendezi a katolikus egyház.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és szabadtéri
Ezen a napon a katolikus közösségek a templomokban kiemelt helyre teszik a Bibliát, és hálát adnak Istennek azért, hogy a szent könyvnek köszönhetően megismerhetik a Teremtő elképzeléseit és akaratát, a helyes erkölcsi értékeket és alapelveket, eligazítást és erőt meríthetnek belőle életük egész folyamán.
Szentesen is így történt, továbbá délután a város fő terén, a Kossuth téren, Horváth Mihály szobra mellett, közel két órás felolvasást tartottak, ahol önkéntesek a Zsoltárokból, Pál leveleiből, Példabeszédekből, a négy evangélistától és az Apostolok cselekedeteiből olvastak fel részleteket.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
Az olvasást dr. Gruber László, a Szent Anna Római Katolikus Templom plébánosa kezdte, majd folyamatosan érkeztek a felolvasók (felekezettől függetlenül). Mindenki maga dönthette el, honnan választ, és melyik részletet. Mintegy 28-30 fiatalabb és idősebb polgár olvasta fel az általa fontosnak vélt gondolatokat.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és szabadtéri
A hallgatóság között voltak érdeklődők, akiket az olvasmányok érdekeltek, voltak arra sétálók, akik megálltak és figyeltek – folyamatosan volt (változó számú) hallgatóság.
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „000100111010101010k SZÉKELYLÁSZLO SZÉKELY LÁSZLÓ Bevonulás a bibliával Ó könyvek könyve, biblia, Istennek hozzánk írt szava, Te tiszta forrás vagy nekünk, Melyből erőt meríthetünk. Ködös utunkon vezér, Folyton üdítő tiszta Te A Szentlélek lehelletét. Minket földnek súlya húz, Te légy utunkon kalauz, Te igazgasd tévedÅ‘t S adj fáradtnak új erőt! Szentírás, üzenet, Övezzen hálás Hisz földi utunk vagy, Benned újul lankatag Ó hálát adunk, Istenünk, Hogy ezt fényt adtad nekünk. Ez te leveled, Olvasóit megszenteled. Szent vagy Uram 152. dallamára énekelbetik bibliát ünneplő hívek, biblia vasárnapján.”

Vélemény, hozzászólás?