Kiemelt hírek Szentes

A Szeretet mindent elfogad…

A Szentesi Gondozási Központ szeptember 12-én, a dr. Papp László Városi Sportcsarnok rendezte meg, a már hagyományos rendezvényét, a Fogyatékkal élők térségi találkozóját. A megye több településéről 13 intézmény, szervezet képviseltette magát „ A Szeretet mindent elfogad” elnevezésű programon.

A megjelenteket Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte. Kívánta, hogy érezzék jól magukat a városban, kapcsolódjanak ki, szórakozzanak önfeledten. Külön köszönete mondott a szociális szférában dolgozóknak, a Gondozási Központ munkatársainak, akik ezt az eseményt megszervezték, az ellátottakat felkészítették a programokon való aktív részvételre.

Köszöntötte a megjelenteket dr. Chomiak Waldemar, a helyi önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke is. Egyebek mellett beszélt arról is, hogy Szentes egy olyan város, ahol mindenki problémájával foglalkoznak, senkit nem hagynak egyedül a gondjával.

A találkozó közös tornával kezdődött, amelyet Kádár Viktória, a Szentesi Egészségfejlesztési iroda (EFI) vezetője tartott.

Ezt követően kilenc csoport lépett fel kulturális bemutatóval.

Bánfiné Szőke Erika, a Szentesi EFI Boldogságklub vezetőjének irányításával „boldogság-percekben” és kézműves foglalkozáson vehettek részt a jelenlévők. Ennek során origami munkájukkal „felavatták” a dr. Szalay László főorvos által adományozott „szeretetfát” (gesztenyefát), amelyet megfelelő vegetációs időben kiültetnek a sportcsarnok előtti parkba.

A találkozó végén több kategóriában is különböző címekkel jutalmaztak csoportokat, egyéneket.
„Az Év arca” címet kapta a csongrádi Farkas Csaba és Farkasné Pászti Tóth Marianna, akik nem mellesleg, kétévi, gondozási klubban elöltött közös idő, ismeretség után, ez év augusztusában házasodtak össze. Ezúton is gratulálunk!

A legszínvonalasabb kulturális bemutató címet a Csongrád megyei Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthona kapta.

A közönség által a legegységesebb, legvidámabb csoportnak járó „Mosolykupát” szintén a derekegyháziak nyerték el.

A Szentes-Csongrád Rotary Club ajándékát a Szentesi Gondozási Központ IV. sz. klubja vehette át – Tóth Sándornétól, a klub elnökétől.

Zárásképpen közös tánccal búcsúztak egymástól a térség csoportjai.

A Találkozó lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállalt a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola 10. évfolyamos, egészségügyi osztálya, a Gazsó–Szűcs zenekar, valamint Márté Mihály.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3058571267547343

Vélemény, hozzászólás?