Kiemelt hírek Szentes

A szeretet mindent elfogad

Szentes Város Gondozási Központjának szervezésében szeptember 14-én a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a már hagyományos Fogyatékkal Élők Térségi Találkozóját. Az idei, 13. találkozót Szirbik Imre, Szentes polgármestere nyitotta meg.

A program zenés, táncos ráhangolódással kezdődött, majd ünnepélyesen bevonultak a meghívott vendégek – így köszöntve a találkozó résztvevőit.

A település vezetője megnyitójában örömét fejezte ki, hogy a város ilyen eseménynek már régóta helyszínt ad. Nagyon fontos, hogy mindenki egyenragúnak érezze magát a társadalomban, kellenek a mai divatos szóval élve, érzékenyítő programok, amelyek közelebb hozhatják egymáshoz az embereket – tette hozzá.

Kovács Attila, a HSZC Pollák Antal Műszaki Szakgimnázium igazgatója (a rendezvény moderátora) üdvözölte a megjelent csoportokat, akik a megye (volt egy fővárosi csoport is) bentlakásos és nappali rendszerű otthonaiból érkeztek.

Az ünnepi programokat követően kulturális bemutatókat adtak a csoportok, majd (nyolc csoport) játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Mindeközben a helyi Egészségfejlesztési Iroda Boldogság klubjának szervezésében Bánfiné Szőke Erika vezetésével kreatív feladatokat oldhattak meg az érdeklődők. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense tanácsokkal látta el a hozzá fordulókat. Pengő Erzsébet r. százados, a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa bűnmegelőzési témákban adott felvilágosítást.

A játékos vetélkedő eredménye:
1. Gesztenye Otthon Szentesi Csoport
2. Gesztenye Otthon Derekegyházi Csoport
3. ÉNO Szentes

A legvidámabb csoportnak járó Mosoly Kupát – a középiskolás diákok véleménye alapján – a Munkás utcai Közösségi Nappali Ellátás csoportja vehette át.

Az Év arca elismerést Márté Mihály, a Szentesi Gondozási Központ IV. sz. klubjának gondozottja kapta.

A rendezvényen lebonyolításában a Hungerit Szentes felnőtt női vízilabda csapat, valamint a HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium 9. évfolyamos, egészségügyi tagozatos diákjai nyújtottak segítséget.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?