Kiemelt hírek Szentes

A szeretet világát festő alkotó tárlata a könyvtárban

A Szentesi Városi Könyvtárban április 12-én nyitották meg Túri-Kis Tünde, Az én világom című festménykiállítását. A szép számú érdeklődő előtt Szekeres-Dancsó Mónika könyvtáros ajánlotta a látogatók figyelmébe a tárlatot.

Adorján Anikó: Az én világom című versével kezdődött a megnyitó, majd Zsibók Marcel, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke adta elő gitáron M. Guliani: Allegro című művét.

 

 

Dancsó Mónika pár szóban bemutatta az alkotót: a könyvtárban már többször szerepelt képeivel – egyéni és csoportos kiállításon egyaránt. De láthatták képeit Derekegyházon, Mindszenten, Lökösházán, Újkigyóson és Szentesen több helyszínen is.

Több művészeti ágban is kipróbálta magát a kiállító. Bese Laci tanítványaként dolgozott fekete kerámiával. A keresztszemes hímzéssel Franciaországban ismerkedett meg. Azt által készített finom mívű aprólékos kézimunkák több kiállításon is szerepeltek, sok díjat és elismerést kaptak.

Sziklay Sándor megyei alkotói díjas festőművész irányítása mellett sajátította el a festészet alapjait. Kezdetben akrillal dolgozott, majd áttért az olajfestészetre.

A megnyitója végén ismét verset olvasott fel Szekeres-Dancsó Mónika, Dukai Georgina: Festeni jó, ennek két sorát idézem most, amelyik kiválóan illik a most kiállító alkotóra:

„…Élvezem, ahogy az üres semmiből

megfestem az élet egy pillanatát …”

 

A kiállítás május 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

 

Vélemény, hozzászólás?