Kiemelt hírek Szentes

A Színházi öt perc-ben: Gáspár Sándor

A Rózsavölgyi Szalon február 5-én mutatta be a szentesi Tóth József Színházban Szabó Magda: Az őz című darabját. A férfi főszerepet Gáspár Sándor játszotta.
Nem hagyhattuk ki az alkalmat, hogy megszólaltassuk a szentesi színészt, például arról:
• milyennek látja Szentes színházi életét?
• milyen „hazai” színpadon játszani?
• elégedett-e mai „művészi sorsával”?
Olvasóink döntő többsége (szerintem) jól ismeri a művészt, de azért tömören összefoglaljuk életútjának meghatározó állomásait.
Gáspár Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, Szentes díszpolgára (2015).
Szentesen nőtt fel, ahol a természet közelsége, a gazdag érzelmi, családi háttér, az összetartás, a közös munka ereje, de a színjátszás, a sportolás lehetősége is megadatott neki. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium fizika-kémia szakos osztályába járt.
Gyermekkorában édesapja szigorúan nevelte, majd a katonaság után, a főiskolás éveitől a legodaadóbb, legjobb barátjává vált. Öccse, Gáspár Tibor is színész, akivel mesterségükben az otthonról hozott értékrendre támaszkodnak.
1979-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahonnan a Vígszínházhoz szerződött. 1982-ben a budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. 1987-től szabadfoglalkozású színművész lett. 1993-ban egyik alapítója volt Törőcsik Mari rövid életű Művész Színházának, majd az annak tagjaiból alakult Kelemen László Színkörnek, melyet 1998-ban Márta István fogadott be az Új Színházba. 2000-től 2011-ig, Dörner György igazgatóvá választásáig volt az Új Színház, majd a Nemzeti Színház művésze. 2013-tól a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja.
Fogadják itt is szeretettel Gáspár Sándor színművészt:

Vélemény, hozzászólás?