Kiemelt hírek Szentes

A Szivárvány iskola gondoskodik az utánpótlásról

A Szentesi Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola legkisebb, 1-4.osztályos tanulói a tanév második felének első hónapjaiban több országos képzőművészeti pályázaton szerepeltek sikeresen.

A budapesti Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg a VII. Országos Festészetversenyt, melyre az ország 26 iskolájából mintegy 450 tanuló küldött be pályamunkát. Az országos döntőbe már csak 17 iskola jutott be, köztük a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola – Winter Balázs növendéke végül a 7. helyen végzett.

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet országos, felmenő rendszerű, a Parafrázis 2018 elnevezésű festészeti versenyén a középdöntőből két növendék: Farkas Zalán és Barna Villő is bejutott az országos döntőbe.

 

 

’Csodálatos Magyarország: vizeink’ címmel, a Szentesi Szivárvány Művészeti Iskola és a Szegedi Tudományegyetem rajz- és művészettörténeti tanszéke által meghirdetett országos képzőművészeti pályázat döntőjébe hárman is bejutottak, köztük Rickert Dávid (a többiek a művészeti iskola szegedi tanulói).

 

 

A növendékekkel Olasz Attila festőművész-tanár foglalkozik, ő készíti fel tanítványait a különböző pályázatokra. Elmondta, hogy nagyon szeret foglalkozni a gyerekekkel, mert akik hozzájárnak fogékonyak, érdeklődőek, és többségükben szorgalmasak.

 

A gyerekek pedig jól érzik magukat a foglalkozásokon, „tanár bácsi mindig segít, ha valamit nem tudunk, azonnal elmagyarázza, megmutatja” – hallottam a véleményeket.

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola grafika- és festészet tanszakán nemcsak a hangulat jó, de hozzák a legkisebbek is az eredményeket.

 

Vélemény, hozzászólás?