Kiemelt hírek Szentes

A születésről – kendőzetlenül

A Vöröskereszt Szentesi Szervezete, a helyi önkormányzattal közösen az idén, május 17-18-án megszervezte a Születések Hete programot. A 10. alkalommal tartott esemény a dr. Bugyi István Kórház Szülészeti Osztályán kezdődött, ahol az érdeklődők ’Szülőszoba látogatáson’ vehettek részt.

Másnap a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban folytatódtak a programok. Először dr. Gáspár Gábor, Szentes Járási tiszti orvos tartott előadást a diákoknak a nemi úton terjedő betegségekről, a HIV vírusról.

 

 

 

Később, kihirdették az „Így gyógyultam meg” rajzpályázat eredményét. Gágyor Jánosné tanítónő, a zsűri elnöke értékelte a beérkezett pályamunkákat, majd átadta a legjobbaknak járó díjakat.

A nap további részében egészségügyi előadásokat, beszélgetéseket rendeztek szakemberek bevonásával. Ennek során köszöntötte a megjelenteket dr. Demeter Attila, Szentes alpolgármestere.

Előadást tarott dr. Józsa Géza, a dr. Bugyi István Kórház Szülészeti Osztályának vezetője, dr. Báló Mária főorvos, Bába Zoltán mentőtiszt, Kovács Zsoltné dietetikus, Binderné Berkesz Mária családterapeuta, Czakó Kádár Viktória, a helyi Egészségfejlesztési Iroda vezetője.

Az előadások között fellépett Kiss Viktória (ének) és Takács Gabriella (fuvola)

 

Vélemény, hozzászólás?