Kiemelt hírek Szentes

„A tanár a szíve az oktatásnak”

A Szentes Városi Önkormányzat – tekintettel az év során kialakult járványügyi helyzetre – szeptember 12-én, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ szabadtéri színpadán rendhagyó és ünnepélyes körülmények között rendezte meg a Pedagógus Napot.

Az ünnepségen Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere mondott ünnepi beszédet. beszélt a Pedagógus Nap történetéről, jelentőségéről a tanár, a tanító az óvónő szerepéről a társadalom életében.
Említette a járvány veszély miatti „átállás” nehézségeit az oktatásban, kiemelte a pedagógusok gyors reagálását, és a fáradtságot nem ismerő hozzáállását.

Beszédét egy Sidney Hook idézettel zárta:
„Mindenki, aki visszagondol saját oktatásra, a tanárokra emlékszik, nem a módszerekre, technikákra. A tanár szíve az oktatásnak”.

Ezt követően elismeréseket adtak át.

Ekkor adták a Díszdiplomákat (10), a nyugdíjba vonulóknak a Pedagógus Szolgálati érmeket (15), a „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetéseket (14), a Református fenntartói Pedagógiai Díjakat (2) és a pedagógus szakszervezeti díjakat (Eötvös József Emlékérem – 3).

Az ünnepségen közreműködött Debreczeni- Kis Helga, a “Fölszállott a páva” döntőse, a Zeneakadémia hallgatója.

Képek az ünnepségről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4387794841291639

(Az elismerésben részesültekről külön cikkben számolunk be.)

Vélemény, hozzászólás?