Hírek Kiemelt hírek Szentes

A társadalom védelméről – a Szentesi Szalonban

A Szentesi Szalonnak február 16-án két vendége volt: Földi Kovács Andrea, Táncsics Mihály-díjas szerkesztő-műsorvezető és Földi László, az Információs Hivatal műveleti igazgatója. Nemcsak azért jöttek ketten, mert házastársak, hanem inkább azért, mert mind a ketten a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának tagjai, Földi László az elnöke.
A vendégekkel Torday Henrietta, a programot szervező Tóth József Színház munkatársa beszélgetett.
Védett Társadalom Alapítvány céljáról, tevékenységéről, alappilléreiről először Földi László beszélt. Úgy kezdte: “háború van”. Olyan jelenségek igyekeznek “átvenni” a hatalmat, mint a migráció, vagy az “LMBTQ”, a gender-ideológia, és más olyan tényezők, melyek veszélyeztetik a nemzeti hagyományaink, örökségeink megőrzését.
A Védett Társadalom Alapítvány életigenlő, biztonságos, a hitüket, kultúrájukat és hagyományaikat szabadon megélő egyének, családok, közösségek és nemzetek sokszínűségére épít. Védelmet nyújt a fizikai, biológiai és erkölcsi határok felszámolására törekvő globalista szervezetekkel és ideológiákkal szemben.
Alapvető céljuk, hogy a normalitást képviselő emberek hiteles képet kapjanak a világ történéseiről, védve legyenek a Nyílt Társadalom Alapítvány generálta „információs támadás” ellen.
Eluralkodott az elidegenedés érzése: aki normálisan gondolkozik, úgy érzi, hogy egyedül van, és elképesztő csoportnyomás nehezedik rá, hogy adja fel a hagyományokat, hitét, értékrendszerét – ezt már Földi-Kovács Andrea tette hozzá, lényegében ezzel indokolta a civil szervezetük létrehozását.
Leginkább a példamutatással akarják minél szélesebb körben népszerűsíteni elveiket. Az alapítvány égisze alatt a megszólalásaikkal, a munkáikkal a hagyományos értékekre érzékenyítenek. Azzal, hogy kiállnak a nyilvánosság elé, és beszélnek értékekről, erkölcsről, hagyományról és arról, hogy mi jó és mi nem jó.
(A nagyobb érdeklődésre való tekintettel az eredeti helyszínt meg kellett változtatni, és a nagyobb befogadó képességű egykor Petőfi Cafe-ban tartották meg a programot.)

Vélemény, hozzászólás?