Hírek Kiemelt hírek Szentes

A tehetségsegítő tanács idei felfedezettje: Ludányi Levente

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta (2011.) nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatát. A felhívással az előző évek folyamán kimagasló teljesítményt mutató gyermekeket, tanulókat, fiatalokat keresik
A pályázatok elbírálásánál a szakmai tartalom mellett figyelembe veszik a pályázó eddigi eredményeit, a jövőbeli céljait (melyeket a pályázati ösztöndíjjal elérni szeretne), valamint a családi és anyagi körülményeket.
A nyertesek közé került a 18 éves, szentesi Ludányi Levente (is), aki a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács “Felfedezettjeink” logikai-matematikai, természeti fődíját kapta meg. Levente pályázatának címe: Határ a csillagos ég.
Csillagászati-fizikai területen a szentesi gimnazista számos eredménnyel büszkélkedhet:
• Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpia: ezüstérem
• International Astronomy and Astrophysics Competition: aranyérem
• Szilárd Leo Országos Atomfizika Verseny: II.helyezés
• Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok Informatika rovattal elméleti fizika pontversenye: II. helyezés
• Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok Informatika rovattal kísérleti fizika pontversenye: III. helyezés
• Szőkefalvi-Nagy Gyula Matematika Verseny: I. helyezés
A pályázónak meg kellett jelölni rövidtávú céljait, mely szerint Levente szeretne bekerülni a Nemzetközi Csillagászat és Asztrofizika Olimpia magyar csapatába és megnyerni az első aranyérmet Magyarországnak.
Bekerülni a Nemzetközi Fizika Olimpia magyar csapatába és érmet nyerni.
Felvételt nyerni az MIT-ra(Massachusettsi Műszaki Egyetem), vagy az Imperial College Londonba, valamint bekapcsolódni egy kutatási munkába.
Hosszútávú céljai között szerepel a Ph.D fokozat megszerzése, majd kutatásba kezdeni.
Levente tehetségét figyelte és támogatta a (Tóth Tamás és Lucza László pedagógusok által vezetett) Szentes és Térsége Tehetségsegítő Tanács, ezúttal a bíráló bizottság figyelmébe Lucza László és Mészáros Lászlóné Surányi Olga tehetség-szaktanácsadó ajánlotta a szentesi fiatalt.
(Fotó: tehetség.hu)

Vélemény, hozzászólás?