Kiemelt hírek Szentes

A természet is segítheti a gyerekek fejlődését

A természetben jobban fejlődnek az élethez szükséges alapképességek. „A természet úgy kell a gyerekeknek, mint egy falat kenyér.” Ez a frappáns gondolat Herbert Renz-Polstertől származik.

A gyerekek felcseperedésének eredeti közege egyfelől egy sajátos társas működést jelentett a vegyes életkorú gyerekcsoportokban: megszervezték a saját játékukat, együttműködtek nagyok és kicsik, a konfliktusokat valahogyan elboronálták, és a különféle ötleteket közösen valósították meg, leküzdve a felmerülő akadályokat.

Másfelől ezek a gyerekcsoportok a természetben játszottak – talán nem voltak Matchboxaik és babaházuk, viszont a természet mint játéktér kínálta lehetőségekből kialakították a játékfeltételeket. A gyerekek akkor vannak ma is elemükben, ha a természettel kapcsolatba lépve ténykedhetnek.

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola június 14-én 150 tanulóval látogatott el a Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomására. A gyermekek csodálatosan érezték magukat, játékosan versengtek egymással a madártani feladatok kapcsán.

Külön öröm volt számomra, hogy az intézményt, Varga Sándorné intézményvezető is meglátogatta. A gyermekek munkáját Vajdáné Balogh Ida pedagógus segítette.

Vélemény, hozzászólás?