Hírek Kiemelt hírek Szentes

A térség gyógypedagógusainak tanácskozása

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola szentesi Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, és alapítványa, az Esély a Mosolyra Alapítvány közös szervezésében május 25-én tartották meg a II. Csongrád Megyei Gyógypedagógiai Szakmai Konferenciát.

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezett tanácskozáson a térség óvodáinak, iskoláinak, szociális intézményeinek gyógypedagógusai, szakemberei vettek részt, akiket Pótári Tímea, a Rigó Alajos Intézmény tagintézmény-vezetője köszöntött.

A házigazda intézmény énekcsoportja – Rozmanné Szarka Katalin irányításával – dalokkal köszöntötte a résztvevőket.

 

 

Ezt követően Vadász-Nagyné Tószegi Anikó, a konferencia moderátora nyitásképpen ismertette a konferencia célját: bemutatni a speciális képzést igénylő tanulók tanórán kívüli nevelésének sokoldalú módszertanát.

Beszélt az intézményük névadója, Rigó Alajos gyógypedagógusi munkásságáról, aki Bárczi Gusztávval (ő fektette le a gyógypedagógia elméleti alapjait) jó kapcsolatot ápolt.  Rigó Alajos 1966. augusztus 1-én vette át az intézmény irányítását, 1972-ben segítségével jött létre Szentesen a leány Nevelőotthon. Gyermek centrikus pedagógus volt, optimizmus, humanitás, mélységes szakmaszeretet jellemezte. Szakmai tekintélye és határozottsága, ami megkérdőjelezhetetlenné tette személyét.

Ezt követően Pótári Tímea „Az örömteli élmény ereje” gondolattal tartotta meg előadását az Rigó Alajos Intézményben megvalósuló, sokszínű tanórán kívüli foglalkozásokról.

 

Előadást tartott még dr. Gereben Ferencné, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karának tanára, és kollégája Bertók Csilla. A szervező intézmény tanítója, Felföldiné Virág Klára tartotta a konferencia záró előadást, melyben a sajátos neveléséi igényű tanulók egészséges életmódra nevelésével foglalkozott.

 

 

Vélemény, hozzászólás?