Hírek Kiemelt hírek Térség

A térség kézműveseinek figyelmébe ajánljuk

Ebben az évben is kiírta pályázatát a ‘Magyar Kézműves Remek’ cím elnyerésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A Csongrád-Csanád megyei, Szentes térségi kézművesek rendszeresen kiemelkedően szerepelnek a kiíráson, 2020-ban négy megyei indulónak ítélték oda a címet.
Az MKIK 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít, eszerint szinte egyedülálló elismerésről van szó. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.
A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és a termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.
A pályázat leadásának határideje 2021. augusztus 31., azonban célszerű (lehetőség szerint) minél korábban beadni a pályamunkákat, hogy az előzsűrizés gördülékenyen megtörténhessen. További információ a 62/554-250-es számon, valamint az info@csmkik.hu email-címen kérhető. A pályázati adatlap és további részletes információ ezen a linken érhető el:
Tavaly összesen négy Kézműves Remek díj jutott Csongrád-Csanádba. A hódmezővásárhelyi Tóth Mihály Györgyné fazekas, népi tárgyalkotó iparművész (a cikk alatti képen az alkotás), a Szeged-Tápéról pályázó Telekné Tóth Ilona, a csanádpalotai Nagy Péter kötélgyártó kisiparos és a szegedi Szutor Gabriella tervezőgrafikus pályamunkája kapta meg az elismerést. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiírására 101 pályázat érkezett 2020-ban, ezek közül 38 érdemelte ki a Magyar Kézműves Remek címet.

Vélemény, hozzászólás?