Kiemelt hírek Szentes

A testfelületen túl..

Szentesen, a Galéria Kávéház és étteremben október 28-án nyílt meg Kubatov Tamara fotókiállítása. A ‘Beyond the bodyscape’ című tárlatot Györgyi László, a Szentesi Fotókör tagja ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Kubatov Tamara negyedéves hallgató a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Tervezőgrafika Tanszékén. Már a bajai művészeti szakközépiskolás korától érdekli a fotózás.

 

Először a makró témák foglalkoztatták, később tájképeket készített, majd belekóstolt az asztrofotózás világába is. Főként autodidakta módon tanulta a fotózás rejtelmeit és mindig volt egy bizonyos téma, ami rettenetesen izgatta, így internetes oldalak százait képes volt elolvasni, csakhogy még többet tudjon arról a bizonyos szakterületről.

Ez az érdeklődése soha nem csillapodott, ezért pár éve az emberek fotózása is érdekelni kezdte, ezen belől az akt fotózást is megismerte, ami az egyik kedvenc témája lett. Szereti a női test szépségeit és a férfi test rejtelmeit megmutatni, ami végeláthatatlanul sok módon reprezentálható, ebben segíti a mentora is tanácsokkal.

Képei főként egy asztali lámpa és egy fénylágyító pauszpapír segítségével készülnek, bizonyítva azt, hogy végtelenül egyszerű körülmények között is lehet érdekes alkotásokat létrehozni.

A kiállítás 2020. január 9-ig tekinthető meg a vendéglátó egység nyitvatartási ideje alatt.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3196415427096259

Vélemény, hozzászólás?