Kiemelt hírek Szentes

A történet folytatódik – el kell olvasni

A Szentes Városi Könyvtár május15-én rendezte meg Magyarné Szűcs Krisztina: Johanna II. A történet folytatódik című regényének bemutatóját. A Kristin M Furrier művészi álnéven alkotó íróval Domján Ilona üzletasszony beszélgetett.

A diskurzus során kiderült, hogy a szentesi írónő kedvenc korszaka a 19. század, kedvenc országa Anglia. Írói munkásságát novellák megírásával kezdte, később már belső késztetést érzett a nagyobb lélegzetű művek megalkotására.

 

 

 

A bemutatandó könyv elkészültében sokat segített a család: Beatrix modellt állt a könyvborítóhoz, Erik a könyvkiadáshoz kapcsolódó elektronikus feladatokat végezte, de a többiek is szorgoskodtak – hangzott el konkrétumként is.

A Johanna első kötetét 2015-ben adták ki, és aki elolvasta, érzékelhette, hogy ennek lesz folytatása. Ehhez járult hozzá néhány olvasói megerősítés is, sőt a tőlük kapott ötletek egy része be is került a Johanna II. kötetébe.

Az új szerzeményt az ifjúsági- és családregény kategóriába lehet sorolni, és ki kell emelni az igényes szóhasználatát. Az első részhez képest a regény központi elemévé válik Johanna, és az ő romantikus története.

Egy rövid tartalmi előzetes a könyvből: Az árván maradt Johanna Hamilton már fél éve nagynénjével él, mikor minden újra megváltozik. Összeköltözik barátnőjével, Lídiával, és ketten együtt néznek szembe a kisasszonyok viszontagságos életével Abbey városában. Előítéletek, szerelmek és állandó változások közepette kísérhetjük végig Johanna kalandos, néha gyötrelmes útját, egészen a boldogság megtalálásáig.

 

Vélemény, hozzászólás?