Hírek

A város zöldfelületeiről tárgyalt az egyik önkormányzati bizottság

A Szentesi Képviselőtestület Városrendezési –fejlesztési és Idegenforgalmi bizottsága – éves munkaterve alapján – idei 2. soros (februári) ülésén tájékoztatást kért a városi főkertésztől a fakataszterről, növény-és fatelepítésekről és fapótlásokról.

Az Antal Balázs Tibor elnök vezetésével zajló bizottsági ülésen Berezvai Csilla főkertész számolt be ezekről a munkákról.

Az elmúlt esztendő fa- és növénytelepítései:

További tervek:

A bizottsági ülésen felmerült, hogy el kellene készíteni a városi fakatasztert, mert ez még hatékonyabb kertészeti munkát tenne lehetővé. Mi is az a fakataszter?

A tanácskozáson felmerült az előző évben nagy vihart kiváltó „DÉMÁSZ általi erőteljes és helyenként szakmaiatlan fanyesések” ügye is. A főkertész asszony kijelentette: még egyszer az nem fordulhat elő. A céggel (NKM Áramhálózati Kft.) az önkormányzat kötött egy nagyon szigorú megállapodást, melyben egyebek mellett rögzítették, hogy a vezetékek mentén lévő fák, növényzet munkálatait együttesen (a főkertésszel) tervezik meg, a nagyobb mértékű gallyazási tevékenységet, vagy fakivágásokat csak szakszerűen és előre egyeztetve végzik. Ha a fák pótlását írja elő a helyi rendelet, azt anyagilag is támogatja a cég.

Az előterjesztést a bizottság – a megtárgyalását követően – elfogadta.

Vélemény, hozzászólás?