Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Víz Világnapjára emlékeztek a vízparti óvodában

A Víz Világnapja alkalmából játékos délelőttöt szerveztek a Szent Anna Utcai Zöld Óvodában, az óvodába járó gyerekek számára. A jeles zöld ünnephez kapcsolódóan fontos tények tudatosítására törekedtek az óvodapedagógusok – az élet nem képzelhető el víz nélkül, a víz a természetben állandó körforgásban van, a tiszta víz érték, kincs, amelynek mennyiségére és minőségére vigyázni kell!
Mindezt természetesen játékos tapasztalatszerzésekkel, közvetlen, vizes élményekkel érzékeltették. Érdekes kísérletekkel megfigyelték a víz tulajdonságait, átalakulásait, válaszokat kerestek úszik vagy nem úszik, oldódik vagy keveredik kérdésekre, ok – okozati összefüggéseket fedeztek fel és a környezetvédelemre, a takarékos vízhasználatra hívták fel a gyerekek figyelmét.
A hangulatot „vizes” mozgásos játékkal fokozták. A zöld ünnep keretében „vizes” témájú dalokkal, versekkel, „ficánkoló rákok” barkácsolásával tették élménygazdagabbá témahetüket.
A Kurca partjánál található óvoda nevelőközösségének kiemelt célja a gyermekek környezettudatos életvitelének szemléletformálása. Ezért az ovi életében fontos esemény a Víz Világnapjának megünneplése (is).

Vélemény, hozzászólás?