Kiemelt hírek Szentes

A vizek szépségét festették meg a ‘művészpalánták’

Csodálatos Magyarország: vizeink címmel hirdetett meg országos képzőművészeti pályázatot a Szentesi Szivárvány Művészeti Iskola és a SZTE rajz- és művészettörténeti tanszéke.

A pályázat beküldési határideje lejárt. A verseny sikerét és szakmai elfogadottságát jelzi, hogy az ország több pontján található oktatási intézmény képviseletében több mint 500 pályamunka érkezett.

A Művészetek Házában április 11-én Roskó Gábor és Pataki Ferenc képzőművészek előzsűrizték az alkotásokat, és a két kategóriában kiválasztották a 25-25 legjobb művet. Tartalékokat is megjelöltek, így összesen közel 70 alkotás került a legjobbak közé.

 

 

A pályázat országos döntőjét május 19-én rendezik meg ahová meghívják a most kiválasztott képek alkotóit, akiknek helyszíni munkával kell elkészíteni az akkor meghatározott feladatot – így alakul ki majd a végeredmény.

 

 

 

Kálmánné Szabó Erzsébet, a szerevező Szivárvány Művészeti Iskola igazgatónője elmondta, hogy jól érzékelhetően nőtt a beérkezett pályamunkák színvonala. Hozzátette: szervezők számára a legnagyobb öröm az, hogy ezzel a versennyel is segíthetik a tehetséges fiatalok fejlődését.

A zsűri elnöke, Roskó Gábor egyetemi docens, Munkácsy-díjas grafikusművész, Magyarország Érdemes Művésze így foglalta össze tapasztalatait az előzsűrizés kapcsán:

 

Vélemény, hozzászólás?