Kiemelt hírek Szentes

A Zene ünnepe Szentesen – a Csík zenekarral

A nyári napfordulón, június 21-én ünnepeljük a Zene napját, melyet a Szentesi Hangversenyközpont szervezésében a Csík zenekarral ünnepeltek a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán található Szabadtéri Színpadon.

Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. Először 1982-ben tartották meg először Franciaországban. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg. Mára a zene ünnepe európai, sőt világméretűvé vált; több mint száz országban rendezik meg június 21-én.

A Szentesi Szabadtéri Szinpadon a fellépő együttes jóvoltából az ünneplés az élő dallamokat, a spontán és szabad örömzenélést jelentette, valamint a műfajok sokszínűségének a bemutatását.

Egy rövid egyveleg a Csík zenekar szentesi ünnepi műsorából a videón látható.

Részletek a Csík zenekar szentesi koncertjéből

A Zene ünnepe Szentesen – a Csík zenekarralA nyári napfordulón, június 21-én ünnepeljük a Zene napját, melyet a Szentesi Hangversenyközpont szervezésében a Csík zenekarral ünnepletek a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán található Szabadtéri Színpadon.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. június 21., csütörtök

(Részletesebb tudósítás később.)

Vélemény, hozzászólás?