Kiemelt hírek Szentes

A Zene ünnepe Szentesen – évfordulókkal

A Zene napján, június 21-én a Szentesi Hangversenyközpont szervezésében a Csík zenekar adott koncertet a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán található Szabadtéri Színpadon. A zenei ünnepen két jelentős évfordulóról is szó esett. A kecskeméti Csík zenekar alapításának 30. évfordulóját ünnepli, és a Bács megyei székhelyen tartandó jubileumi ünnep előtt ez volt az ’utolsó’ fellépésük, így hát a szentesi program tekinthető volt főpróbának is. Úgy is alakult.

A másik, számunkra nem kevésbé font jubileum: 10 éves lett a Zene Világ Zene sorozat. Erre, és a Zene Napjára emlékezett Kertész Ákos, a Szentesi Hangversenyközpont vezetője, a sorozat kezdeményezője. Beszélt az előzményekről, nagyjából felsorolta a közel száz fellépő együttes többségét.

Megköszönte a szervezéshez kapott támogatást az önkormányzatnak, a Művelődési Központnak, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolának, a gazdasági cégeknek, vállalkozásoknak, a média partnereknek. Közvetlen munkatársainak is megköszönte a munkáját, kiemelve Kocsis Györgyi szolfézstanárt, Vecseri Lilla munkatársat, Csákó Balogh Lajos technikust és Vecseri Ferenc munkatársat, akiknek ajándékot is átnyújtott.

Néhány gondolatban a Zene Napja lényegét és jelentőségét vázolta, majd felkonferálta a Csík zenekart. Szándékosan nem szeretnék részletesen írni, főként nem kritikát a koncertről.

Azt viszont kijelenthetem: felszabadult hangulatban, számolatlanul sok hangszert használva, igazi örömzenélést láthatott hallhatott a szépszámú közönség. Nem egyszer tapssal kísérve, közösen énekelve csendültek fel a többségében ismerős dallamok.

 

 

Valóban ünnep volt a koncert: a Kossuth díjas Csík zenekar, a Zene Világ Zene sorozat, és a ZENÉNEK az ünnepe.

 

 

Vélemény, hozzászólás?